Haberler

'Başsız Tavuk Canavarı' Lakaplı Deniz Yaratığı Güney Okyanusu'nda İlk Kez Görüntülendi

Güncelleme:

'Başsız tavuk canavarı' lakaplı derin deniz yaratığı, Doğu Antarktika'daki Güney Okyanusu'nda ilk kez görüntülendi. Dr. Dirk Welsford, ''Bunlar dünyanın bu bölgesinde hiç görmediğimiz türler." dedi.

Deniz hıyarlarının 'olağan dışı' bir türü olarak tanımlanan Enypniastes eximia, Avustralyalı araştırmacılar tarafından yeni sualtı ekipmanı kullanılarak fotoğraflandı.

BÜYÜKLÜĞÜ 11 CM İLE 25 CM ARASINDA DEĞİŞİYOR

The Guardian'da yer alan habere göre, 'Başsız tavuk canavarı' daha önce sadece Meksika Körfezi'nde 2.500m derinlikte filme alınmıştı. 11 cm ile 25 cm arasında değişen büyüklükteki bu canlı, yeni besleme yerlerine taşınmasına ve yırtıcılardan kaçabilmesine olanak sağlayan yüzme yapısına ve dokunaçlarına sahip.

'Başsız Tavuk Canavarı' Lakaplı Deniz Yaratığı Güney Okyanusu'nda İlk Kez Görüntülendi

''NEFES KESİCİ''

Avustralya Antarktik Bölümü'nün program lideri Dr. Dirk Welsford, "Kameralardan gelen bazı görüntüler nefes kesici, bunlar dünyanın bu bölgesinde hiç görmediğimiz türler." ifadelerini kullandı.

'Başsız Tavuk Canavarı' Lakaplı Deniz Yaratığı Güney Okyanusu'nda İlk Kez Görüntülendi

ÖZEL BİR KAMERA İLE GÖRÜNTÜLENDİ

'Başsız tavuk canavarı', Antarktika Deniz Yaşamı Kaynaklarının Korunması Komisyonu'nun (CCAMLR) uzun hat balıkçılığı için geliştirilen bir kamera sistemini kullanması sonucunda görüntülendi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Adebayo Akinfenwa Komik - İlginç Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500

Yorumlar (20)

doğru söz:

O ALLAH Kİ herşeye kadirdir

53
1
yanıtYanıtla
yorumcu:

denizden babam çıksa yerim diyenlere sorun bakalım yerler mi?

26
3
yanıtYanıtla
Yorum:

Kardeş denizden babam çıksa yerim diyenler mezhep imamı İmam Şafii hazretlerinin söylediği söze binaen bu lafı diyor yani bu laf rastgele bir laf değil.

yanıt0
yanıt0
tırcı osman:

eti lezzetmi abi, ızgarası nasıl, Avustralya da arkadaşlarım var hemen üretime alsınlar, kanguru etinin yanında bu da gider abi, büfelerde satarız abi

6
17
yanıtYanıtla
Tescilli Mal:

Kesin ortaokul mezunu

yanıt0
yanıt0
Bir İnanan..:

Yüce Allah neler yaratıyor. . .

17
1
yanıtYanıtla
canavarmı:

15cm lik canavarmı olur deniz yaratığı deyin bari

14
2
yanıtYanıtla
ŞAHİN:

kim bilir daha görmediğimiz yada keşfedilmeyen ne kadar canlı vardır. . .

13
0
yanıtYanıtla
ms:

Bu yaratık bu yürüyüşle ne yapmakta, nereye varmak istemektedir.

13
0
yanıtYanıtla
xv:

:)))

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title