GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
BU UYARIYA AMAN DİKKAT DİKKAT!..

BU UYARIYA AMAN DİKKAT DİKKAT!..

Tarih 23 Haziran 2016, 19:31 Editör Dursun ONUR

TIME- Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu işverenleri ikaz etti.
Uygulama başlıyor: 1 işçi bile çalışsa…
İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi çalıştırma zorunluluğu, 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle 50’den az çalışana sahip şirketler için de zorunlu oluyor.


1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren, bir kişi bile çalıştıran işyerlerine, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu geliyor. Bu yasal düzenlemeye uymayan işletmelere ise ciddi para cezası verilecek.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, ‘Dünya’da üçüncü Avrupa’da ise birinci sırada yer aldığımız iş kazalarını önlemek amacıyla 2012 yılında, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıkartıldı. Her iş yerinde bir iş güvenliği uzmanı ile işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu getiren kanun kapsamında da işyerleri; az tehlikeli, tehlikeli, çok tehlikeli olmak üzere üç gruba ayrılarak işletmelere, zorunlu uygulama için geçiş süresi tanındı. 50 kişinin altında çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli işyerleri için hekim ve iş güvenliği uzmanı istihdam etme zorunluluğu, 2014’ün Ocak ayında başladı’ dedi.

CEZASI 5 BİN İLE 10 BİN LİRA ARASINDA

GTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halilbeyoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

‘Yeni düzenlemede, 10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli işyerlerine bazı esneklikler de tanınıyor. İşverenin kendisi ya da görevlendireceği bir kişi, gerekli eğitimleri almak kaydıyla   (Anadolu Üniversitesi üzerinden) işe giriş ve periyodik muayeneler, tetkikler hariç, iş sağlığı ve güvenliği hizmetini kendi yürütebilecek. Kanuna uymamanın cezası ise 5 bin lira ila 10 bin lira arasında değişiyor, ancak hem iş güvenliği uzmanı hem de hekim için ayrı ayrı ve istihdam edilmeyen her ay için ceza katlanarak artıyor; aylık 13 bin liraya kadar çıkabiliyor.

GİRESUN’DA 10 BİNİ AŞKIN İŞLETME

1 Temmuz’da zorunlu olarak iş güvenliği uzmanı ve hekim istihdam edecek az tehlikeli işyerleri uygulaması; hizmet sektöründen tarıma, perakendeye kadar bir çok firmayı içine almaktadır. Giresun’da ise 10 bini aşkın işletmenin 1 Temmuz 2016 tarihine kadar iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi sorununu çözmesi gerekmektedir.

ÇANTACILARA DİKKAT

1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren az tehlikeli işletmelere zorunlu olan bu uygulamalar için Giresun’da kurumsal faaliyet gösteren OSGB’ler ve bireysel iş güvenliği uzmanlarını seçmeleri firmalarının yasal zorunluluk karşısında sıkıntı yaşamamaları açısından önemlidir.

Son dönemde il dışından gelen kişilerin işletmeler ile sözleşme yapma cihetine gittikleri öğrenilmiştir.Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri başta olmak üzere,Giresun Esnaf ve Sanatkarları Birliği’ne bağlı işletmelerinde il dışından gelen bu tür kişileri dikkate almamaları, firmanın eksik belgelendirme süreciyle karşı karşıya kalmamaları açısından önemlidir.’

 

Bu haber 1720 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi

FINDIK ÜRETİCİSİ ÖDEME BEKLİYOR

FINDIK ÜRETİCİSİ ÖDEME BEKLİYOR GİRESUN TIME EKONOMİ HABER- Fındık üreticileri için heyecan verici bir gelişme yaşanıyor.

BAŞKAN YILMAZ MÜJDELEDİ!

BAŞKAN YILMAZ MÜJDELEDİ! GİRESUN TIME EKONOMİ HABER- AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz: Artık her geçen gün daha fazla yoğunla...
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi