Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBU ÜLKE ATATÜRKSÜZ MÜFREDATLA YÖNETİLEMEZ!

BU ÜLKE ATATÜRKSÜZ MÜFREDATLA YÖNETİLEMEZ!


Milli Eğitim Bakanlığının Atatürksüz Müfredat, ders kitaplarına karşı Vatan Partisi Hatay il merkezinde bir kampanya başlattı. İl ve ilçe yönetim kurullarının katıldığı kampanya Antakya merkezinde alt çarşı yanında imza standı açıldı. İmza standı açılışında Hatay il başkanı Yunus Özgür Yıldırım bir basın açıklaması yaptı.
Yıldırım; Atatürksüz bir müfredata izin vermeyeceklerini ve bu anlamda Hatay’ın bütün ilçelerinde imza standları açacaklarını belirtti.
İmza masasının yanı sıra Vatan Partisinin parasız, milli bir eğitim sistemi isteyen bildiri ve broşür dağıttılar.
Yıldırım basın açıklamasında şunları söyledi:.
15 yıldır iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisinin eğitim politikaları iflas etmiştir. Milli ve bilimsel olmaktan uzak, parası olanın beğendiğini seçip parası olmayanın bulduğuyla yetindiği, eğitimde özelleşmenin esas alındığı ve teşvik edildiği, devlet okullarının birer ikişer İmam-Hatip okullarına dönüştürüldüğü bir eğitim anlayışıyla başı dik, vatansever, çağdaş, paylaşmacı insan yetiştirilemez. Böyle bir anlayış ancak çıkarcılığı aşılar ve milleti böler.
15 yılda eğitim bakanının 6 kez değişmesi, lise ve üniversitelere girişte uygulanan sınav sisteminin akılcılık ve bilimsellik dikkate alınmadan sürekli değiştirilmesi hükümetin eğitim politikalarının başarısızlığının kanıtıdır. Çocuklarımızın gelecek kaygısını sürekli artıran bu uygulamalar ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehlikeye atmaktadır.
Yıldırım Atatürksüz bir müfredatın gayri milli olacağının altını çizerek şunları söyledi.
“Mustafa Kemal Atatürk şöyle diyor; “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” İşte Ulu Önder’in de vurguladığı gibi eğitim bir milletin geleceğini kuracak olan en temel unsurdur. Milli, bilimsel, laik, planlı-programlı bir eğitim uygulayamazsanız ekonomiyi örgütleyemez, teknolojiyi geliştiremez, verimli işletmeler kuramaz, üretimi büyütemez ve bu milletin refahını sağlayamazsınız. Nasıl ki Atatürksüz bir Vatan Savaşı düşünülemezse, Atatürksüz bir eğitim de düşünülemez. Bugün Atatürk devrimlerinin programı ülkemizin ve bölgemizin gündeme bütün ağırlığıyla ve gerçekliğiyle oturmuştur. Hazırlanan müfredatlarla Atatürk ve Cumhuriyetle kavgaya girişmek büyük bir yanlıştır.
Böyle bir eğitim sistemine karşın, Türkiye’mizin ihtiyacı milli, bilimsel, laik ve parasız bir eğitimin inşa edilmesidir. Vatan Partisi olarak, milletimizin ve çocuklarımızın ihtiyacı olan eğitim programımızı başta eğitimciler, veliler ve öğrenciler olmak üzere tüm halkımızın dikkatine sunuyoruz. Milli, bilimsel ve parasız eğitim kampanyamızı ve Atatürksüz, gayri milli müfredatın geri çekilmesi için çalışmalarımızı bugün Antakya’dan başlatıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER