Bu Tarihte Panayırımız Başlardı..

Erdinç TUNA Kimdir? 1968 yılında Geyve ilçesinde doğdum.İlk ve ortaokulunu Geyve’de okuduktan sonra liseyi Sakarya End. Meslek ile Fatih Endüstri Meslek Lisesinde birlikte tamamladım. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ile devamında Ziraat Bölümünü bitirdim. Meslek hayatıma 1988 yılında TZDK traktör fabrikasında başladım. Daha sonra Karayolları, ile Adalet Bakanlığındaki çalışma döneminden sonra Sakarya İl Özel İdaresinde Ziraat Teknikeri olarak görevime devam ediyorum.Evli ve iki çocuk babasıyım..

Eskiden Bu Tarihte Panayırımız Başlardı..

Her yıl Eylül ayının ondördünde başlayıp dört gün süren ilçemizin meşhur panayırı olurdu.

Köylülerimiz alışverişe iner, çevre il ve ilçelerden vatandaşlar gezmeye alışverişe gelirdi.Tabi bana göre..

Hatırlayabildiğim kadarıyla deprem acımız nedeniyle o seneler de panayırımız iptal edildi. ve nihayetinde sonradan da bir türlü açılmadı. Esnaf para kazanamıyor, vatandaş başka esnaflardan alışveriş yapıyor gibi bana göre mazereti çok anlamsız da olsa bir nedenden dolayı panayır kaldırıldı ve o gün bugün ilçemizde panayır olmuyor.

Biz gerekli düzenlemeyi belkide yapamadık, karmaşa şeklinde bir panayır organize ediyorduk gibi de mazeretler haklı olabilirdi.Buda bir şekilde gerekli düzenlemelerin yapılıp koordineli bir şekilde panayır geleneğimizi devam ettirebilirdik.

Ama maalesef olmadı..Neyse ki Belediye Başkanımız sayın Murat Kaya,  ilçenin tanıtım ve kültür portalını Ayva Festivali ile taçlandırarak olayı bir başka boyuta taşımış oldu.

Bizim bu mazeretler ile kaldırdığımız Panayırı bakın diğer ilçeler ne maksatla yapıyor.

Kendi haber sitelerinden aldığım yazıyı sizlerle paylaşmak istedim…

“Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Osmaneli Panayırı Osmaneli’ye bir canlılık getirdiği gibi, çevre il, ilçe ve köylerden de vatandaşların Osmaneli’ye gelmesini sağlıyor. 

“Geleneksel hale gelen Osmaneli panayırımızın süresi geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine bir hafta olacak. Vatandaşlarımız özellikle köylülerimiz alışverişlerini panayırdan daha rahat bir şekilde yapsınlar, daha uzun süre eğlensinler diye. Panayır Osmaneli ilçemize yılda bir hafta da olsa önemli bir katma değer sağlıyor. Çevre il ve ilçelerden panayır dolayısıyla ilçemize gelenler oluyor. Bu da Osmaneli ilçemizin hem tanınması, hem de önemli bir gelir kaynağına kavuşmasına neden oluyor. Vatandaşlarımızın panayırda hoşça vakit geçirmelerini diliyorum”

Erdinç TUNA

Yayınlama: 13.09.2018
Düzenleme: 18.09.2018 14:38
2.945
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. hakkı dedi ki:

    panayırların olmayışının sebebi belli aslında ilçede hizmet kocaman bir 0 diğer ilçelerin çok daha gerisinde maalesef geyve ve ileri götürmek için hiç birşey yapılmıyor diğer ilçelerin belediyeleri daha iyi hizmet veriyor.Ayva festivalinden bahsediyorsunuz ayva festivali de bir iki günlük hareketlilik getiriyor.Karşılaştırma yaptığımızda geyvenin köyleri geyveden daha iyi durumda.Bu yazıyıda paylaşmayacağınızı düşünüyorum taraflı bir gazeteci olarak eleştirme noktasına gelince tahammül edemiyorsunuz maalesef