MENÜ

Bu skor turu getirir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, yıldızlarla dolu kadrosu ve yeni teknik direktörü Pereira ile ilk resmi maçına çıktı. Üstelik arkasında 45 bin kişilik bir taraftar ordusu vardı.

Sarı-Lacivertliler’in maça baskılı başlaması bekleniyordu ancak Pereira doğru bir şekilde sakin ve temkinli bir futbolu tercih etti. Fenerbahçe oyunun her anında dengeliydi. Buna rağmen özellikle ilk devrede Shakhtar’ın müsait pozisyonlar bulmasına engel olunamadı. Volkan Demirel’in eski günlerine dönmesi sayesinde Luce’nin öğrencileri bu pozisyonlarda skor üretemedi.

Artık baskı Shakhtar’da

Şükrü Saracoğlu’nda atılacak bir gol büyük avantaj olurdu. Yine de elemeli turlarda, taraftarın önünde gol yememenin önemi çok daha büyük. Fenerbahçe kalesini gole kapatarak büyük bir iş başardı. Artık Arena Lviv’de oynanacak karşılaşmada atılacak 1 gol, Sarı-Lacivertliler için 2 gol anlamına gelecek. Bu nedenle Shakhtar Donetsk çok daha stresli oynayacak.

Defansa zamanında müdahale

Fenerbahçe savunması, beklediğim gibi arkasına atılan toplarda çok fazla aksadı. Pereira zamanında önlem alıp defansı daha geriye çekince bu sorun aşıldı. Muhtemelen Ukrayna’daki mücadelede de Portekizli teknik adam aynı tercihi yapacak. Önümüzdeki hafta sağ bekte Şener Özbayraklı, forvette ise Van Persie’nin görev yapması, Sarı-Lacivertliler’in dün akşamki gücüne en az yüzde 30 artı katacaktır. Dün akşam fena görünmeyen Nani biraz daha kıpırdarsa, ibre iyice Fenerbahçe’ye dönecektir.

0-0 gerçekten çok iyi bir skor. Pereira ve öğrencileri rövanşta gol yese dahi sakin kalmayı başarırsa, turu getirecek skoru elde edecektir.

YORUM YAZ