ARABACI ALANINDA FARK EDİLDİ

Bugünün spor yazarı, yorumcusu, yetenek avcısı (scout) kısacası futbol aklı Metin Çerlik, futbolculuk döneminin fırtınası Sarı Metin. Futbolculuk hayatı artık beton yığını olan Arabacı alanı çayırında başladı. Futbola semtinin gayrifedere takımı Sapakspor’da başladı. 80’li yılların başında bolca düzenlenen yazlık turnuvalarda herkesin dikkatini çekti. Bunlardan birinde maçın hakemi Mehmet Ölmez, “Sen nerede oynuyorsun, bu nasıl bir yeteneksin? Maşallah” diyerek hayranlığını dile getirmişti. Bu üst düzey futbol yeteneği ve albenisi olan fiziğiyle dönemin önemli futbolcularından Beşiktaşlı Metin’e benzerliği genç yaşında kısa sürede büyük bir tanınırlık getirdi. 

Metin Çerlik (Sarı Metin) futbolda yükMetin Çerlik (Sarı Metin) futbolda yükselişe geçtiği süreçte Beşiktaş’tan geri dönen selişe geçtiği süreçte Beşiktaş’tan geri dönen bir transfer hikayesi yaşadı

SAKARYASPOR OLMADI

Metin Çerlik tanınmaya başladığı O dönemde ve daha sonraki 2 sezonda Sakaryaspor Altyapı Antrenörü Ekrem Karaberberoğlu, kendisini çok istemesine rağmen, okul durumu elvermediği için bu isteğini gerçekleştiremedi.

Metin Çerlik  zamanın Mithatpaşa Gençliğini attığı penaltı golüyle TFF 3 ligine çıkaran futbolcu kimliğinide taşır

SERDİVAN KAPTI

İlk lisansiyer olduğu Serdivanspor alt yapısında henüz 15 yaşında cılız bir genç oyuncuyken ilk hocası Mustafa Kamberler, A Takım’da ilk 11’de kendisine forma vererek kendisinin yeteneğine olan inancını göstermişti. Ertesi sezon takımım başına geçen Abdülkadir Dünya’da aynı inancı fazlasıyla gösterip oynatınca bir sezon sonra büyük bir bonservis bedeliyle Nihat Kobal tarafından (Sakarya Gençlik) Mithatpaşaspor’a kazandırıldı. Hem A Takım hem de Genç Takım şampiyonlukları yaşadıktan sonra birçok taliplisi vardı. Metin Çerlik Mithatpaşa Gençliği Sadun Hoşbay’ın çalıştırdığı süreçte Erenlerde oynanan TFF 3. Lige çıkma maçında attığı penaltı golüyle Mithatpaşa Gençlik’in 3. Lig’e çıkmasında önemli rol oynadığını Sadun Hoşbay’ın anıları arasında da görme şansımız oldu. 

Metin Çerlik Futboldaki gelişin : Metin Çerlik Futboldaki gelişin yıllarında Serdivan’da fark edildi

BEŞİKTAŞLA ANLAŞTI AMA

Henüz 18 yaşında Beşiktaşla anlaştı. Parasal açıdan ailesini rahatlatmak adına çok iyi şartlar sağlayan 3. Lig takımı Ereğlisporla anlaştı. Sezon başı Kızılcahamam kampında 2 hazırlık maçında ortaya koyduğu yüksek performans ve yeteneğiyle Süper Lig kulübü Zonguldakspor teknik direktörü George Zhager’in dikkatini çekti ve 3. Lig’den Süper Lig’e kiralık gitti. Ertesi sezon Ereğlispor’da oynadı. Metin Çerlik futbolundaki çıkış sürecinde üç büyüklerin listesine girmesine karşın TFF  3. Lig takımlarını tercih eden bir futbol duruşu sergileyen oyuncular arasında olması bir başka ayrıntı olarak onunla birlikte futbol anıları arasında kalır.

Metin Çerlik zaman zaman Sakaryaspor’da, Metin Çerlik zaman zaman Sakaryaspor’da, İsmail Gürses dönemi de dahil olmak üzere Scout İsmail Gürses dönemi de dahil olmak üzere Scout ekibinin başında görev yaptı. 

SAKARYASPORLA BULUŞMA

2 sezon sonra da Sakaryaspor’a geldi. Türkiye Kupası’nı aldığımız sezonun kaliteli kadrosunda yer bulsa da şanssız sakatlıklar ve yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle sezonu geç açtı, erken kapattı. 

TALİPLERİ ARTT

I Sakatlık nedeniyle Metin Çerlik futbola o sezon ara verdi. Sonrasında 3. Lig ekibimiz Karadenizspor (Adapazarıspor) formasıyla yeniden döndüğü yeşil sahalarda çok iyi maçlar çıkardı. Sakaryaspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği gibi Süper Lig takımları devrearası kendisini istedi. Sezon içinde Beşiktaşla el sıkıştı. Sezon bitimi kendisini çok isteyen 3. Lig kulübü  Çengelköysporla anlaştı. 2 sezon sonra henüz 27 yaşında futbolu bırakma kararı aldı. Eski takımı Mithatpaşaspor’da amatörlüğe döndü ve 3. Lige çıkışında başrol oynadı. Özel yetenekleriyle özel seyircisi olan Sarı Fırtına kısa esti.

Metin Çerlik, bu süreçte BüMetin Çerlik, bu süreçte Bülent Uygun, Osman Özdemir ve Engin lent Uygun, Osman Özdemir ve Engin Korukır gibi teknik adamlarla da Korukır gibi teknik adamlarla da çalışma fırsatı buldu

YETENEK AVCISI OLDU

Futbolu erken bırakan (Sarı Fırtına) Metin Çerlik, şimdi kendisi gibi yetenekli oyuncu bulmada işinin uzmanı. Ara ara görev aldığı Sakaryaspor’un son şampiyonluğunda ciddi payı vardı. Sezon başı Serdar Ümit Denizle devre arası Coşkun Yılmaz’ı aldıran da oydu. Teknik direktör olarak Osman Özdemir de onun tavsiyesiyle takımın başına getirildi.

GÜRSES TEŞEKKÜR ETTİ

Şampiyonluktaki payını kulüp başkanı İsmail Gürses kongrede yaptığı teşekkür konuşmasında ayrıca tebrik ederek hakkını teslim etti. Bulduğu ve aldırdığı yetenekli gençlerin yanı sıra aldıramadıklarının çoğu Süper Lig takımlarına transfer oldu, Sakaryaspor’da ilk görev aldığı 2000’lerin başında da o zamanlar henüz kimsenin tanımadığı Volkan Demirel, Servet Çetin, Egemen Korkmaz ve amatör olan Uğur Boral gibi oyuncuları tespit ederek Sakaryaspor’a getirmiş ama aldıramamıştı. 2007’de Bursaspor’da çalışırken tespit ettiği Brezilyalı oyuncu listesinin ilk sıralarında William (Chelsea), Pato (Milan), Miranda (İnter), Mariano (Sevilla-G.Saray), Triguinho (Anderlecht) formaları giyerek sonraki yıllar milyonlarca Dolarlık oyuncular oldu. Son dönem Sakaryaspor öncesi Bülent Uygun’a çalıştığı dönemde bulup isimlerini verdiği Yusuf Yazıcı, Cengiz Ünder, Orkan Çınar henüz 17 yaşında ve oynamıyorlardı. İki Kolombiyalı stoper Yerry Mina ile Davinson Sanchez’in o günkü bonservisleri 650 Bin Euro iken bugün biri Tottenham’da 60 milyon Euro, diğeri Everton’da 33 milyon Euro bedeli olan iki oyuncu. Bunları ve daha fazlasını bulan Metin Çerlik evde yatıyor şimdi. Ona da Sakaryaspor’a da Türk Futboluna da yazık oluyor.

Metin Çerlik sakatlık Metin Çerlik sakatlık nedeniyle futboldan erken kopuşun nedeniyle futboldan erken kopuşun ardında bu şehrin ve de Türkiye’nin nabardında bu şehrin ve de Türkiye’nin nabzını tutarak geleceğin gençlerini arama zını tutarak geleceğin gençlerini arama tarama işine girdi. 

Editör: TE Bilişim