Arama Logo

Tümer Metin: "Kaptan, gemisini kurtardı"




8
TÜMER METİN'İN SÖZLERİ
Tümer Metin, Beşiktaş'ın Yeni Malatyaspor deplasmanında 1-0 kazandığı mücadeleyi TRT Spor ekranlarında değerlendirdi. İşte Tümer Metin'in yorumları...
TÜMER METİN'İN SÖZLERİ
7
"GOL YEMEDEN KAZANMAK"
Bir hikaye yazılıyorsa, gol yemeden galip gelebilmek uzun lig yarışında sizi bambaşka bir yere oturtturur ve faydasını görürsünüz. Sergen hoca, maçın gidişatına göre kulübesine güvenerek bir 11 tercih etmiş. Necip, Josef, Atiba'yı gördüğümüzde, hoca önce güvenlik demiş.
\
6
"İLK YARI ÜRETMEKTE ZORLANDI"
Necip, Josef ve Atiba ile başlayan 11'de hep şöyle değerlendirdik. Rakibi kalesine getirmez, atak devamlılığı sağlar, rakibi kalesine yaklaştırmaz ama üretmekte zorlanır mı? Burada Atiba öne çıkıyor, ilk yarıda gördük ki biraz üretmekte zorlanan, pozisyon bulmakta zorlanan bir Beşiktaş'a şahit olduk ne kadar topa sahip olsa da.
\
5
"SERGEN HOCA DAHİL OLDU"
İlk yarıda Utku'ya düşen 2 tane görev var, ikisinde de üstüne düşeni yaptı. Sergen hoca oyuna dahil oldu hemen. Mensah'ı oyuna atarak Necip pozisyonuna koydu, Atiba'ya yine öne de git dedi. Kaptan yine kilidi çözen oyuncu.
\
4
"KULÜBEDE 3 OYUNCU"

Beşiktaş'ın kulübesinde Ljajic, Mensah, Oğuzhan oturuyor. Bu 3 oyuncu, Mensah Kayseri'den gelirken, Ljajic transfer edilirken ve Oğuzhan zaman zaman 10 numarada dakika aldı. Kadro mühendisliği yapılırken, sezon başında bu oyunculara 6-10 gol yazarsınız, kilit açılması gerekince akıllara bu oyuncular gelir.

\
3
"ATIBA İSTİKRARI GÖSTERDİ"
Mensah oyuna atıldığında, kilidi yine Atiba açıyorsa, son 8 senedir niye kaptan olduğunu, Atiba'nın isminin karşısında niye istikrar olduğunu ve son 2 senedir Sergen hoca ile birlikte forvet arkası rolünü de iyi üstlendiğini gösterdi. O yüzden gemisini kurtaran kaptan.
\
2
"İSTİM ÜSTÜNDE GELİYOR"
Kritik bir dönemeç, Beşiktaş istim üstünde geliyor. Açmak, kilidi açmak zorunda olduğu maçlardan biri. Beşiktaş bu haftaya kadar kilidi açmakta zorlanırken, tabela 1 yazdığında hücumda inanılmaz işler yaptı. Bugün de Larin'e geldi, 2 tane Gökhan Töre ile buldu, fişi çekebilirdi ama atamayınca Malatyaspor da oyunun içine girdi.
\
1
"GEMİYİ KURTARAN KAPTAN"
Kritik bir deplasman, istim üstündeyken fiyakan da bozulmadan galip gelmek, defans güvenliği de önemli. Kulübe desteğine güvenerek dönüyor. İçeriden gemiyi kurtaran bir kaptan var. Beşiktaş, seriye devam ediyor.
\