Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu Safranbolu, Ordu’nun..

Ordu Olay Com haberine

Ordu Olay Com haberine göre Karadenizin güzel şirin kenti Ordu’da Safranbolu mimarisinde bir kent oluşuyor.

OrduOlayCom

Gazetenin ” DENİZE KIYISI OLAN BİR SAFRANBOLU İÇİN İLK ADIM” başlığı ile verilen habere göre, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde, kentin en eski yerleşim yerlerinden olan Taşbaşı, Zaferi milli ve Aziziye Mahalleleri’nde koruma amaçlı imar planı değişikliğine gidildiğini ve yapılan revizyonla bölgede yeni inşa edilecek binaların şehrin dokusuna uygun olması sağlanacağı konusunda çalışmalar yapılacak.

En son 1996 yılında hazırlanan ve güncelliğini kaybeden Koruma Amaçlı İmar Planı, aradan geçen 23 yıl sonra Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onandığı belirtilen habere göre Safranbolu ismi artık ORDU ilinde de denize kıyısı olan Ordu olarak yaşayacak..

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ” Son Derece Memnun Oldum, Gururlandım”

Başkan Köse yaptığı açıklamada ” Ordu yerel gazetelerinde atılan “DENİZE KIYISI OLAN SAFRANBOLU İÇİN İLK ADIM” başlığı ile de ayrıca gurur duyduğumu ifade edebilirim.UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan, Osmanlı mimarisini, Cumhuriyeti’in izlerini, şehir hayatını ve kültürünü yansıtması dolayısıyla Safranbolu muz, 8 Ekim 1976 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın aldığı ‘koruma kararının ardından yaşanan süreçte, yaklaşık 600 tarihi eser restore edilerek geleceğe taşındı. Türkiye Cumhuriyeti’nin restorasyon tarihi, buradan, yani Safranbolu’dan başladı ve tüm yurda sirayet etti. Şuanda da Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 23 yıllık imar planını güncelleyerek Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan onay alan başta Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Gülere, imar ekibine ve tüm Ordu halkına hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkemize katacakları bu kültürel miras alanı ile ilgili de şimdiden başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi

Web Tasarım & SEO: Best4SEO