Savcılık, cinsiyetçi saldırıyı 'ağır eleştiri' sayıp takipsizlik kararı verdi

Savcılık, cinsiyetçi saldırıyı 'ağır eleştiri' sayıp takipsizlik kararı verdi

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü, oyuncu Berna Laçin ve avukat Feyza Altun'a yönelik cinsiyetçi saldırıyı 'ağır eleştiri' sayan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, takipsizlik kararı verdi: Açık olmayan bazı sözlerin hakaret kapsamına girip girmediğinin değerlendirilmesi için bu sözlerin içeriğinin bulunması ya da çok açık biçimde anlaşılır olması gerekmektedir.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü, oyuncu Berna Laçin ve avukat Feyza Altun'a yönelik cinsiyetçi saldırıyı 'ağır eleştiri' sayan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, takipsizlik kararı verdi.

Sözcü'nün haberine göre oyuncu Berna Laçin, Twitter'dan 'Herkes yazmış darbeye yeltenirlerse, Nevşin benim, Berna benim, Feyza Altun benim. Canan'ı ben almam aklınızdan bile geçirmeyin şimdiden söyleyeyim' paylaşımını yapan Kadir G.'den şikayetçi oldu.

TAKİPSİZLİK KARARI ÇIKTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı paylaşımı yapan Kadir G., hakkında 'sesli ve yazılı görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'tehdit' suçlarından soruşturma başlattı.

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, paylaşımı yapan Kadir G., hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, tehdit suçu bakımından atılı suçun unsurlarını oluşturacak eylemin bulunmadığını belirtildi.

"AĞIR ELEŞTİRİ NİTELİĞİNDE DAVRANIŞ!"

Takipsizlik kararında Yargıtay kararlarına atıfta bulunularak, söz konusu davranışın 'ağır eleştiri niteliğindeki davranış', 'kaba söz' ve 'kaba ve nezaket dışı hitap tarzı' olduğu belirtilerek bu tür davranışların hakaret suçunu oluşturmayacağı savunuldu.

Kararda ayrıca 'Açık olmayan bazı sözlerin hakaret kapsamına girip girmediğinin değerlendirilmesi için bu sözlerin içeriğinin bulunması ya da çok açık biçimde anlaşılır olması gerekmektedir' ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın 'Etik kurallara uyan milli hesaplar' diye tanımladığı sosyal medya hesaplarından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü ve oyuncu Berna Laçin gibi isimlere yönelik küfür, tehdit ve taciz paylaşımlar olmuştu. Bu skandal paylaşımlara sosyal medyadan büyük tepki yağmıştı.

AK Parti, 12 maddeden oluşan 'sosyal medya etik kuralları'nı açıklamıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da 'sosyal medya etik kuralları' ile ilgili de "Profilinde, bu işaretleri (Yeşil daire ve Türk Bayrağı) kullananları şahsi hesaplarımızdan takip ediyoruz. Limitim dolana kadar takipte bulunacağım. Yeşil daire etik kurallara uyacağım, Türk Bayrağı milli hesap" ifadeleri kullanılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN