Bu önerge derhal geri çekilmelidir

SİYASET 21.11.2016 - 17:02, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2572+ kez okundu.
 

Bu önerge derhal geri çekilmelidir

Cumhuriyet Halk Partisi Bulancak İlçe Başkalığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor.
Son olarak Pazartesi günü CHP Bulancak Kadın Kolları Başkanlığı tarafından  AKP’nin CMK Yasa Tasarısı görüşmelerinde getirdiği tecavüze uğramış çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi durumunda cezanın ertelenmesi ve affedilmesi ilgili yasa tasarı  ile ilgili basın açıklaması düzenlendi.Basın toplantısında konuşan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mikay Kızıltaş, "AKP iktidarında, her geçen gün kadını yok sayan yasalarla önergeler ile karşı karşıya kalıyoruz. Mecliste sunulan önerge ile tecavüz suçlarının aklanmasının önün açılmaya çalışılmakta taciz ve tecavüz meşrulaştırılmaya çalışmaktadır. AKP'yi samimi olmaya davet ediyoruz. Sokaklarda tecavüzü idam diye çığırtkanlık yapıyor, mecliste tecavüze idam istiyorsunuz, tecavüzcüyü ödüllendiriyorsunuz. Tecavüzler, tacizler, AKP hükümetinin korunması ile her geçen gün giderek artmaktadır. AKP’nin bu önergesi ile çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere, zorla erken evlendirmelerin önü açılmaktadır. İnsan olan herkesin vicdanın yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir. Düşünsenize vücudunuzda aklınız da aklınızda yüreğinizde kara bir leke bırakan adam ile evlendirmek zorunda kalacaksınız. Bu ahlaka vicdanla açıklanabilecek bir durum değil iken yasa ile meşru hale getiremezsiniz. Yasalar ahlaka ve toplum vicdanına aykırı olmaz. Mağdurun suçluyla yaşamasına sonucu oluşacak onarılmaz yaralarını sarmaya yasalarınızın gücü yetecek mi? Biz CHP’li kadınlar tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını aklamanıza izin vermeyeceğiz. Bu nedenle bütün kadınları, Sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri 22 Kasım 2016 Salı günü saat 10.30’da Meclis Dikmen kapısında buluşmaya çağırıyoruz" dedi.Ardından bir açıklamada CHP İlçe Başkanı Reşat Nuri Özdemir yaptı. Başkan Özdemir, "Çocuklarımızın geleceği için özelikle Türkiye’nin geleceği için bu ortaçağ zihniyeti 200-300 yıl önce bile olmayan bu kanun düzenlenmesine CHP olarak şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu kanun çıkmaması için genel merkez nezdinde İl ve İlçelerimiz de her türlü  eylemi, girişimi protestoyu yapacağız" diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Bulancak İlçe Başkalığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor.
Son olarak Pazartesi günü CHP Bulancak Kadın Kolları Başkanlığı tarafından  AKP’nin CMK Yasa Tasarısı görüşmelerinde getirdiği tecavüze uğramış çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi durumunda cezanın ertelenmesi ve affedilmesi ilgili yasa tasarı  ile ilgili basın açıklaması düzenlendi.
Basın toplantısında konuşan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mikay Kızıltaş, "AKP iktidarında, her geçen gün kadını yok sayan yasalarla önergeler ile karşı karşıya kalıyoruz. Mecliste sunulan önerge ile tecavüz suçlarının aklanmasının önün açılmaya çalışılmakta taciz ve tecavüz meşrulaştırılmaya çalışmaktadır. AKP'yi samimi olmaya davet ediyoruz. Sokaklarda tecavüzü idam diye çığırtkanlık yapıyor, mecliste tecavüze idam istiyorsunuz, tecavüzcüyü ödüllendiriyorsunuz. Tecavüzler, tacizler, AKP hükümetinin korunması ile her geçen gün giderek artmaktadır. AKP’nin bu önergesi ile çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere, zorla erken evlendirmelerin önü açılmaktadır. İnsan olan herkesin vicdanın yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir. Düşünsenize vücudunuzda aklınız da aklınızda yüreğinizde kara bir leke bırakan adam ile evlendirmek zorunda kalacaksınız. Bu ahlaka vicdanla açıklanabilecek bir durum değil iken yasa ile meşru hale getiremezsiniz. Yasalar ahlaka ve toplum vicdanına aykırı olmaz. Mağdurun suçluyla yaşamasına sonucu oluşacak onarılmaz yaralarını sarmaya yasalarınızın gücü yetecek mi? Biz CHP’li kadınlar tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını aklamanıza izin vermeyeceğiz. Bu nedenle bütün kadınları, Sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri 22 Kasım 2016 Salı günü saat 10.30’da Meclis Dikmen kapısında buluşmaya çağırıyoruz" dedi.
Ardından bir açıklamada CHP İlçe Başkanı Reşat Nuri Özdemir yaptı. Başkan Özdemir, "Çocuklarımızın geleceği için özelikle Türkiye’nin geleceği için bu ortaçağ zihniyeti 200-300 yıl önce bile olmayan bu kanun düzenlenmesine CHP olarak şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu kanun çıkmaması için genel merkez nezdinde İl ve İlçelerimiz de her türlü  eylemi, girişimi protestoyu yapacağız" diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.