Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Yalıköy Mahallesi Trabzon Sahil yolu geçiş mevkiinde yaşanan ölümlü trafik kazalarına kim dur diyecek?
 Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Yalıköy Mahallesi (Yalıköy eski Beldesi) Trabzon sahil yolu geçişi üzerinde gün geçmiyor ki bir trafik kazası yaşanmasın. Yaşanan bu trafik kazalarında onlarca vatandaşımız hayatını kaybederken birçok trafik kazası da maddi hasarlı olarak yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.


 
EN BÜYÜK TEHLİKE ŞEHİRLERARASI OTOBÜS DURAĞI:
 
Yalıköy Mahalle merkezinde bulunan otobüs yazıhanelerinin otobüslere yolcu vermek için yolun karşı tarafında bulunan otobüs durağına yolcuların ellerindeki valizlerle geçmesi en büyük tehlikeyi oluşturuyor. Bu bölgede yaşayan insanların yolun karşısına geçmek için sadece yaya geçidini kullanıyor olması kazaya davetiye çıkartıyor. Ayrıca Balıkçı barınağına geçmek için de bu yaya geçidi kullanılıyor. Trabzon sahil yolunun bilhassa yaz aylarında yoğun trafik akışının yaşandığı yol güzergâhı olması nedeniyle bu yol güzergâhından hiçbir önlem alınmaksızın sadece yaya geçidinden geçip karşı tarafa ulaşmak çok da kolay olmuyor. Eskiden yapılan alt geçit her nedense Yalıköy Beldesi’nin merkeze uzak giriş noktasına yapıldı. Bu alt geçidin olduğu bölgede hiçbir insan yoğunluğu olmadığı gibi, yine Belde’nin merkezden uzak bir yerine yapılan üst geçit ise haklı olarak hiçbir vatandaş tarafından kullanılmıyor. Çünkü beldede hakim nüfusun yaşlı olması ve sakatlar için üst geçidin müsait olmaması en büyük etkenler arasında bulunuyor.


 
VATANDAŞLAR TEPKİLİ:
 
Olayla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlar, “Bu kullanılmayan alt ve üst geçitlerin kime ne faydası var. Merkezi konumda olan bölgeye bu alt ve üst geçitler yapılsaydı da bu ölümler olmasaydı daha iyi değimliydi? Şimdi yetkilileri göreve çağırıyoruz. Artık bu ölümlere bir son verilsin. Yaya geçidinin olduğu bölgeye sakat veya engellilerin de kullanabilecekleri ya bir üst geçit, ya da aynı özelliklere sahip bir alt geçit yapılsın, bu ölümler son bulsun. Ölümlerin yaşandığı bu yaya geçidinin olduğu noktadaYalıköy merkez bölgesinde iki taksi durağının yer alması ve vatandaşların sağlı sollu araç park ederek burada yaşanan yoğunluğu artırması bu bölgeye acilen bir üst geçit, ya da alt geçit yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Aksi halde bu bölgede her geçen gün ölümler artarak devam edecektir” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
 
“ARAÇ PARK YERİ BELDENİN HAKKI DEĞİL Mİ?”
 
Yalıköy Beldesi’nin sadece dört mahalleye hitap etmediğini, ard bölgesinde onlarca mahalle bulunduğunu ve bu mahallelerden gelen insanların Trabzon veya diğer illere gitmek için Yalıköy merkezini üs olarak kullandıklarını ifade eden vatandaşlar ayrıca araç park etmek için bu bölgede bir de park yeri oluşturulması gerektiğine dikkat çektiler.
 
“YETKİLİLERE SESLENİYORUZ”
Yetkililere seslerini duyuramadıklarını iddia eden bazı vatandaşlar ise şöyle konuştular: “Yetkililere sesleniyoruz. Yalıköy Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliğini kimler koruyup, kollayacak? Eğer bu bölgede daha önce önlemlerinizi alsaydınız da bu ölümler olmasaydı daha iyi değimliydi? İnsanlara faydası olmayan, her nedense vatandaşların kullanamayacağı yanlış yerlere yapılan alt ve üst geçitler sonucu ölenlerin hesabını kim verecek? Özellikle Kara Yolları yetkililerini göreve çağırıyoruz. Mahalle halkının sesine kulak verin. Artık ölümler son bulsun. Üst geçidimiz, ya da alt geçidimiz bir an önce yapılsın, aciliyeti olan sorunlarımız çözülsün. Bunca kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın da yaşama hakkı olduğu unutulmasın.”