1984 yılında elektriği olan Durağan ilçesi Çorakyüzü köyüne bağlı Göçerli Mahallesi uzun süredir karanlıkta. Kış aylarında 2, yaz aylarında ise yaşayan hane sayısının 6'ya çıktığı köye elektrik verilemiyor. 

Her yıl Kurban bayramında gurbettekilerin gelmesiyle şenlenen mahalle görsel güzelliği, tarihi birikimi ile bölgenin özünü koruyabilmiş ender köy yapılarını içinde barındırıyor. Köyün tarihi ahşap camisi ise görülmeye değer. 6 hanelik köyde her kurban yaklaşık 1000 kişi büyük bayramlaşma yemeğinde bir araya geliyor. Kış aylarında elektriksiz mahallede kalan 2 hane ise, diğer 4 haneye ve camiye bekçilik yapıyor.

Bir zamanlar elektrik hatları döşenmiş, ışıkları yanan ve okulu olan mahalleye şimdi ise elektrik verilmiyor. 

Çorakyüzü Köyü Birinci Azası Yaşar Güngör 6 yıldır elektriksiz olduklarını belirterek, camiyle birlikte 7 aboneye sahip mahalleye elektrik verilmesini istedi. 

Güngör: "Biz mahallemize elektrik istiyoruz. Elektriğimiz önce vardı, sonra kestiler. Direklerimiz, tellerimiz var, ama elektriğimiz yok. Şu anda biz 6 senedir ışıksız duruyoruz. Biz Türk vatandaşı değil miyiz? Burada 6 abone 1 tane camimiz var. Biz her tarafa ulaştık, her işimiz bitti elektriğimizi alamadık. Atalarımızı babalarımız, dedelerimiz burada yatıyor. Vatandaşımız İstanbul’dan kalkıp geliyor, ama elektrik yok. Ayrıca yol sorunumuz da var" dedi.Bizden biri

Editör: Vitrin Haber