MENÜ

Bu kâbus bitmeli

Abone Ol Google News

Şampiyonluk yolunda mutlaka kazanmak için sahaya çıkan Galatasaray önünde, yaklaşık 60 dakika 10 kişi oynayıp 1 puan almak tabii ki önemli. Ezeli rakibin Kadıköy’deki galibiyet hayalleri 19 seneyi devirdi. Tarihin en kötü sezonunda bunu başarmak bir teselli olabilir. Ancak ortada bir gerçek de var: Fenerbahçe ligde son 5 maçında sadece 8 puan alabildi. Ersun Yanal’ın göreve geldiğinde, “İkinci yarının zirvesinde olacağız, istatistikleri biz belirleyeceğiz” sözlerini göz önüne alırsak, durum hiç de iyi değil. Üstelik Ocak ayında yapılan 5 transfere rağmen... Elbette de sezonun ilk bölümüne göre takım daha iyi ama Ersun Yanal sözlerini tutamadı. Takım hâlâ 14. sırada. Yanal ve öğrencileri, en azından Fenerbahçe’yi artık ateş hattından uzaklaştırmalı. Tabii bir de deplasmandaki 217 günlük galibiyet hasreti var. Sergen Yalçın’lı Alanya karşısında, Fenerbahçe şu haliyle favori değil. Ancak Sarı-Lacivertliler bir şeylerin değiştiğini göstermek zorunda.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

İlk yarı bittiğinde Alanya 18, Fenerbahçe 16 puandaydı. Sergen Yalçın, en önemli oyuncusu Merih Demiral’ı kaybetmesine rağmen 29. haftaya 38 puanla girdi. Ersun Yanal’ın ekibi ise 5 transfer sonrası 33 puanda... Takıma beklenen etkiyi yapamayan Yanal, kalan 6 maçta en azından gelecek sezon için umut verebilmeli.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat!

Deplasmanda sadece 1 kez kazanan Fenerbahçe, aynı zamanda dış sahada en az gol atan takım (10). Alanyaspor ise sahasında sadece 8 gol yiyerek bu alanda lider Başakşehir’in ardından ligin en iyi ikinci takımı konumunda.

Ön plana kim çıkar?

Andre Ayew, saha dışındaki kişiliğiyle Ali Koç’un favori oyuncularından biri. Ama saha içinde de bir şeyler yapma zamanı geldi. Haftalardır ortalarda görünmeyen Ganalı oyuncu, forvet yokluğunda en önemli gol silahı olacak. Başkanın yeni sezonda da takımda görmek istediği Ayew, bunu sadece saha dışı karakteriyle hak etmediğini ortaya koymalı.

YORUM YAZ