Arama Logo

Spor yazarlarından Club Brugge-Galatasaray yorumu!




20
YAZARLARDAN DEĞERLENDİRME
Spor yazarları, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Club Brugge ile 0-0 berabere kaldığı maçı değerlendirdi.
YAZARLARDAN DEĞERLENDİRME
19
FALCAO HER MAÇI KURTARAMAZ(ŞANSAL BÜYÜKA)
Falcao iyi marke edildi. Ayrıca Falcao’dan her maçta gol ya da goller beklemek futbolun olağan akışına aykırı... Falcao bazen parlayacak, atacak; bazen duracak. Futbolun doğasında bu var. Falcao’yu bir “futbol ilahı” gibi görmek, Falcao’ya da zarar verir, Galatasaray’a da... Falcao büyük golcü, buna kimse itiraz edemez. Ama her maçın kurtarıcısı değil... Galatasaray orta sahası henüz beklenen sertliği yakalamış değil... Nzonzi “kibar” oynuyor, yani ısırmıyor, kimsenin canını yakmıyor. Seri bu maçta biraz daha göründü ama yeterli değil... Lemina henüz ortada yok.
FALCAO HER MAÇI KURTARAMAZ(ŞANSAL  BÜYÜKA)
18
BİLDİĞİMİZ GALATASARAY YOK(ŞANSAL BÜYÜKA)
Galatasaray’da kabul edelim ki, Şampiyonlar Ligi’nin hakkını verecek çok güçlü bir kadro ve bu ligin en önemli hocalarından biri Fatih Terim var. Ama bizim, bildiğimiz, tanıdığımız, alıştığımız Galatasaray henüz ortada yok. Böyle bir ortamda Brugge maçı ile başlamak Galatasaray’ın büyük şansı oldu. Dileriz şans kapıyı her zaman çalar. Oynanan futbolu, takımın heves ve iştahını görünce, ister istemez Galatasaray’ın bu şansa her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyor insan..
BİLDİĞİMİZ GALATASARAY YOK(ŞANSAL BÜYÜKA)
17
BECERİKLİ DEĞİLLERDİ(UĞUR MELEKE)
Club Brugge dün maçın başından sonuna kadar 3-5-2 oynadılar. Bu sezon 10 resmi maçta hiç üçlü savunma oynamamışlardı ama dün bu tercihin bir nedeni vardı: Geriden topu savunma arkasına uzun vurmak ve Dennis-Okereke ikilisini kaçırmak. Kaçırdılar da... Vormer ve kadife ayaklı Vanaken mükemmel uzun paslar attılar arkaya. Neyse ki çok becerikli değillerdi son vuruşlarda.
BECERİKLİ DEĞİLLERDİ(UĞUR MELEKE)
16
BU KADRO 2016'YA AİT GİBİ(UĞUR MELEKE)
Galatasaray’sa kaliteli bir takım. Ama durağan. Dün ilk 11’de 33’lük tam 5 adam vardı. Bu bir Şampiyonlar Ligi kadrosu ama sanki 2019’un değil. 2015’in ya da bilemediniz 2016’nın Devler Ligi kadrosu gibi bu. Belhanda ve Emre Akbaba döndüğünde işler değişebilir. Ama bu haliyle Galatasaray orta sahası verimsiz. Durağan görüntüye rağmen 1 puan iyi sonuç. Galatasaray bu Brugge’ü İstanbul’da yenerek en azından üçüncülüğü koyacaktır cebine.
BU KADRO 2016'YA AİT GİBİ(UĞUR MELEKE)
15
TERİM 60 DAKİKA DAYANDI(İLKER YASİN)
Brugge çok abartılacak bir takım değil. Fizik, kondisyon üstünlüğü ve de atletik özellikleriyle orta sahayı hızlı geçerek Galatasaray’a baskın düzenlediler. İlk 30 dakikada 3’ü kafayla, 4 net gol pozisyonunu 1’i direkten dışarıya attı Brugge. Peki bu pozisyonlarda Luyindama ve Marcao, önlerindeki Nzonzi, Seri ne yaptı? Bilardo yavaşlığında oynadıkları futbolla tam bir seyirciydiler. Ve Terim, Brugge’e 6 net pozisyon veren takıma 60 dakika dayandı.
TERİM 60 DAKİKA DAYANDI(İLKER YASİN)
14
GALATASARAY'IN REFORMA İHTİYACI VAR(İLKER YASİN)
Bu Galatasaray’ın bir reforma, değişime, sihirli ele ihtiyacı var. Bunu yapacak tecrübe takımın başında. Ama ne demişler: “Deneyim, hamle yaptırmaz”. Bu stoperlerle, bu yavaş, yorgun orta saha ile ve konvansiyonel futbol anlayışıyla Galatasaray istediği hiçbir yere gidemez. Takıma taç atışları için antrenör atayan Klopp’un bir bildiği olsa gerek. Futbol, değişiyor
GALATASARAY'IN REFORMA İHTİYACI VAR(İLKER YASİN)
13
FALCAO'YA GÖRE OYNAMALI(LEVENT TÜZEMEN)
Galatasaray kağıt üzerinde bireysel becerileri ve tekniği yüksek oyunculardan kurulu bir takım. Bu oyuncular yüksek tempoda oynamıyor ve sürekli ayağa pas yaparak hücuma ağır çıkıyor. Kanatlardan hızlı hücum yapılmadığı sürece Falcao pozisyon bulmakta zorlanır. Terim mutlaka Falcao'yu besleyecek ve gol yollarında verimli olacak bir oyun düzeni planlamalı.
FALCAO'YA GÖRE OYNAMALI(LEVENT TÜZEMEN)
12
EN TORPİLLİSİ BABEL(LEVENT TÜZEMEN)
Galatasaray'ın saha içindeki en torpilli oyuncusu Babel olarak görünüyor. Hollandalı yıldız maalesef topla fazla oynuyor, gol yollarında çok egoist davranıyor. İlk yarıda akılalmaz bir gol kaçıran Babel'e birileri Falcao ile oynadığını ve pas vermesi gerektiğini hatırlatmalı. Nzonzi çok dengeliydi, basit oynamayı tercih etti, riske girmedi, rakipten kritik toplar çaldı ve buluştuğu topları hatasız kullandı.
EN TORPİLLİSİ BABEL(LEVENT TÜZEMEN)
11
FEGHOULI'YE YETKİ VERİLMELİ(LEVENT TÜZEMEN)
Bir kalecinin ne kadar önemli olduğunu Muslera bir kez daha gösterdi. Muslera iki net gol pozisyonunda Bonaventure ile Okere'nin vuruşlarını mükemmel kurtardı. Fatih hoca, Emre Mor'u kanatlara hız kazandırmak adına hazırlamalı ve Feghouli'ye de oyunu yönetme yetkisini vermeli. Emre girip Feghouli direksiyona geçince Galatasaray rakip kaleye daha etkili hücum etti.
FEGHOULI'YE YETKİ VERİLMELİ(LEVENT TÜZEMEN)
10
ZAMANA İHTİYAÇLARI VAR(OSMAN ŞENHER)
Brugge takımı kendi sahasında hangi takımla oynarsa oynasın, o takımın canını yakabilir. Fizik güçleri en üst seviyede. Genç ve dinamik bir takım. Bekleri, orta saha ve forveti hepsi gol kovalıyor. Bilhassa duran toplarda çok etkililer. Galatasaray dün böyle bir takımdan deplasmanda bir puan aldı. Bu büyük başarı. Şu an yine söylüyorum, sarı-kırmızılılar tam olarak hazır değiller. Ne Lemina, ne Falcao, ne Feghouli ne de Seri... Yüzde yüzle oynamıyorlar. Fizik olarak zamana ihtiyaçları
ZAMANA İHTİYAÇLARI VAR(OSMAN ŞENHER)
9
G.SARAY İDDİASINI GÖSTEDİ(OSMAN ŞENHER)
Muslera çok önemli üç kurtarış yaptı. Zaman zaman eleştiriyoruz ama Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir kalecin yoksa başarılı olamazsın. Uruguaylı file bekçisi de vazifesini kusursuz yaptı. Lemina çok büyük bir yıldız. Kondisyon olarak hazır değil. Çok değil, iki-üç hafta sonra Galatasaray’ın futbolunu olumlu anlamda çok farklı yerlere götürecek. Belçika’da alınan bir puanın ne kadar önemli olduğunu ilerleyen haftalarda göreceğiz. Özellikle iç sahadaki maçlardaki 50 bin taraftarıyla bütünleşerek bu grupta iddialı olabileceğini, Galatasaray dün gece bize gösterdi.
G.SARAY İDDİASINI GÖSTEDİ(OSMAN ŞENHER)
8
BABEL GOLÜ ATSAYDI...(EVREN TURHAN)

Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçına Galatasaray ideal 11 ile çıktı. Tek eksik Belhanda'ydı. 15 dakika da rakip daha etkili ve kenarları daha iyi kullandı. Orta sahada Lemina, Nzonzi ve Seri iyi oynadılar. Top rakipteyken hem kapattılar hem de topa sahip olduklarında pas hatası yapmadılar. İlk yarıda hücumda en etkili oyuncumuz Babel'di 30.dak yakaladığı posizyonu gol atsa devreye önde girecektik. Nagatomo ilk yarıda sol tarafı iyi kullandı.

BABEL GOLÜ ATSAYDI...(EVREN TURHAN)
7
FALCAO YALNIZ KALDI(EVREN TURHAN)
Falcao çok topla buluşamadı biraz yanlız kaldı ilk bölümde. 2.yarı Brugge maça daha etkili başladı. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde oynuyorsanız konstrasyonnuz iyi olmalı. Lemina yorulunca yerine Emre Mor girdi.. Oyunu biraz daha çabuk oynamamız lazım. Rakip Galatasaray kalitesinde değil ama 2 kenarda hızlı oyuncuları ile etkili oldular. Kaybetmemek önemli ama kazanabileceğimiz ve daha kaliteli olduğumuz ortadayken kazanmamız gerekirdi.
FALCAO YALNIZ KALDI(EVREN TURHAN)
6
İSTANBUL'DA ÇOK ZORLANMAZ(SERKAN KORKMAZ)

Orta saha ve kanatların çok zor işlediği bir ortamda Falcao'ya da çok fazla iş düşmedi.
Gecenin kahramanıysa tartışmasız kaleci Muslera'ydı. Muslera da 72. dakikada rakip takımda Diagne girince, bizler gibi rahat bir nefes aldı kuşkusuz. Şampiyonlar Ligi'nde içeride kazanmak dışarıda kaybetmemek, tüm takımlar için temel bir hedef. Sarı kırmızılılar dün akşamki beraberlikle en azından grup üçüncülüğü için önemli bir temel attı. Belçika temsilcisini Galatasaray'ın İstanbul'da çok da zorlanmadan yeneceğini zannediyorum.

İSTANBUL'DA ÇOK ZORLANMAZ(SERKAN KORKMAZ)
5
MALATYA'DA DA FAVORİ DEĞİL(SERKAN KORKMAZ)
PSG ve Real Madrid maçları için umutlu olmak adına henüz erken. Umuyorum bu takım bir arada oynadıkça bize o umudu verecek düzeye gelebilir. Fakat dürüst olmak gerekirse Galatasaray'ın bu hafta ligde oynayacağı Yeni Malatya maçında bile favori olduğunu söyleyemeyecek bir süreçteyiz. Saha dışına yönetimi ve teknik heyetiyle fazlasıyla odaklanan Galatasaray, saha içindeki yapısal problemleri ve takımın formunu artık gündeminde üst sıralara taşımak zorunda..
MALATYA'DA DA FAVORİ DEĞİL(SERKAN KORKMAZ)
4
FALCAO'YU KULLANMADILAR(ZEKİ UZUNDURUKAN)
Falcao'ya top gelmiyor maalesef. Kenarlardan ne Feghouli, ne de Babel, Falcao'yu topla buluşturmayı denemedi bile. Oysa kaleye vurmak yerine Falcao'yu topla buluştursalar daha ilk yarıda skor üstünlüğünü sağlardı Galatasaray. Böyle bencillik olmaz ama... Falcao neden alındı? Neden kenardan Fatih Terim, bu iki oyuncuya 'Vurmak yerine Falcao'ya pas atın' uyarısını yapmadı anlayamadım... Şu bir gerçek ki, Galatasaray Falcao'yu kullanmayı beceremedi dün...
FALCAO'YU KULLANMADILAR(ZEKİ UZUNDURUKAN)
3
STADINDA BURUŞTURUR(ZEKİ UZUNDURUKAN)
Maç boyunca Muslera da harika kurtarışlar yaptı. İkinci yarıda zaman zaman baskı yesek de çabuk toparlandık. Falcao ve Feghouli ile yakaladığımız iki pozisyonda gole çok yaklaştık. Sonuçta Şampiyonlar Ligi gruplarına puanla başlamak moral ve hedef açısından çok önemliydi. Bu puanın deplasmanda alınması da ayrıca önemliydi. Devler Ligi'nde kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin! Aslan Cimbom da bu konuda çok tercübeli, dün gece bunu bir kez daha gösterdiler. Galatasaray bu Brugge'ü TT Stadı'nda buruşturur....
STADINDA BURUŞTURUR(ZEKİ UZUNDURUKAN)