AKP Milletvekillerinin ve yöneticilerinin, referandum süresince gittikleri yerlerde vatandaşlara CHP`yi teröristlerle yan yana göstermeye çalışan söylemlerde bulunduklarına dair duyumlar aldığını söyleyen Milletvekili Turpcu; “CHP`yi teröristlerle birlikte göstermeye çalışmak terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır gerek PKK`ya gerekse FETÖ`ya kimlerin yardım ve yataklık ederek bu günlere getirdiği ortadadır ” ifadelerini kullandı.



“BİRLİKTE GÖSTERMEYE ÇALIŞMAK TERBİYESİZLİKTİR”

Turpcu`nun yaptığı açıklamalar şöyle: “Dünyada benzeri olmayan,  hiç bir ülkenin tecrübe etmediği bir sistemi ülkemize getirmeye çalışıyorlar. Getirmeye çalıştıkları sistemle yönetilen bir tane ülke varsa çıkıp örnek göstersinler. Türkiye’nin en önde gelen Anayasa Hukukçuları `Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi` diye bir kavramın dünya literatüründe olmadığını söylüyorlar. 

AKP Milletvekillerinin ve Yöneticilerinin, aynen bizim yaptığımız gibi bu süreçte çıkıp halka Anayasa’nın içeriğini anlatmalarını bekliyoruz. İçeriği anlatamayınca, savunamayınca, halkı ikna edemeyince tehdit, yalan, iftirayla sandıktan istediklerini çıkarmaya çalışıyorlar. Gittikleri yerlerde vatandaşlara CHP`yi teröristlerle yan yana göstermeye çalışan söylemlerde bulunduklarına dair duyumlar alıyoruz. Çok net söylüyorum. CHP`yi teröristlerle birlikte göstermeye çalışmak terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır gerek PKK`ya gerekse FETÖ`ya kimlerin yardım ve yataklık ederek bu günlere getirdiği ortadadır.”



“CHP`YE YAMAMAYA ÇALIŞIYORLAR”

“Madem öyle hatırlatalım, Oslo'da görüşmelerinde CHP'yi PKK`ya şikayet edenler, teröristlere Habur'da davullu zurnalı karşılama yapanlar eski ortaklarını CHP`ye yamamaya çalışıyorlar.

Onların Çözüm süreci dedikleri bizim ise ihanet süreci dediğimiz dönemde, Valilere `operasyon yapmayın` emri vererek, PKK`nın silah yığınağı yapmasına izin verdiklerini itiraf eden AKP değil mi? AKP`nin bu politikası yüzünden, kaç askerimiz, şehit oldu, kaç eve ateş düştü, kaç ailemiz şehitlerimizle birlikte yaşarken öldü?

Terörist başının adını sempatik göstermek için `İmralı` koyan, kendi toprağımızdaki bir adayı terörist başıyla özdeşleştiren kişilerden bahsediyoruz!

Terörist başından gelen mektupları büyük bir heyecanla bekleyen, bunu Diyarbakır Meydanı’nda okutan, bunu canlı olarak yandaş medyaya `Gözler Diyarbakır’da, İmralı’nın mesajı Türkçe ve Kürtçe Okunacak` başlığıyla yayınlatan AKP değil mi?

Bu ülkenin vatansever ve vasıflı askerleri, kumpaslarla hapse atılıp, yerlerine FETÖ’cüler yerleştirilirken, Ergenekon`un savcısı olduğunu ilan eden AKP değil mi?

AKP Kongresi`nde, Türkiye’nin topraklarında gözü olan, Barzani'ye, `Türkiye seninle gurur duyuyor` diye slogan attıran bunlar değil mi? `Evetçi Barzani'nin” resmi sayfasındaki haritaya baksınlar ne demek istediğimizi daha iyi anlarlar! Barzani`yi karşılarken sözde Kürdistan bayrağını göndere çeken AKP değil mi?

Bizler FETÖ derken, `Hoca efendiyle böyle konuşamazsınız, bu ülkenin yetiştirdiği bir değerdir!` diyen, FETÖ adına paralar bastıran, her fırsatta sevgi-saygı-selam gönderen, ne istedilerse vererek FETÖ`yü darbe yapmaya yeltenecek güce ulaştıran AKP değil mi?

2010 Anayasa Referandumunda, `imkan olsa mezardakileri kaldırarak evet oyu verdirilmeli` diyen FETÖ`yle işbirliği yapan AKP değil mi?

Teröristlerle masaya oturanlar, bir diğer teröristle Anayasa yapanlar şimdi bütün bunları zamanında en sert biçimde eleştiren CHP`yi teröristlerle birlikte davranmakla suçluyor.

PKK`yı semirten, FETÖ`yü darbe yapmaya yeltenecek duruma getiren AKP değil mi? Bütün bunları tek başına iktidarında yaptılar.  AKP`nin sicili bu. Biz bu kepazelikleri, rezaletleri, unutmadığımız ve kabul etmediğimiz için Hayır diyoruz!”



“KENDİLERİNE NE OLDUKLARINI İTİRAF EDEMEDİKLERİ HER ŞEYİ”

“Son olarak, Hayır diyen vatandaşlara etmedik hakaret bırakmadılar. Hayır diyen vatandaş `terörist, darbeci, vatan haini, FETÖ`cü, hatta haçlı` bile oldu. Bu tür hakaretleri edenler, kendilerine ne olduklarını itiraf edemedikleri her şeyi `hayır` diyenlere söylüyorlar. Bunları aynen kendilerine iade ediyoruz. Hayır denmesine bu kadar tahammülünüz yoksa oldu olacak hayır seçeneğini kaldırın referandumda!

Kendilerinden olmayan herkes terörist, vatan haini! Ama PKK ile masaya oturanlar da onlar, FETÖ`ye ülkeyi parsel parsel veren de onlar.

Ülkenin yaklaşık yarısını yaftalamaya çalıştıkları sıfatlara bakın; `terörist, darbeci, vatan haini, FETÖ`cü, haçlı`. Sayelerinde tehdit, yalan ve nefret dolu bir seçime doğru gidiyoruz! Bu kadar ağır söylemlerden sonra, halkın yüzde 50 +1`i hayır derse ya da tam tersi olursa ne olacak?  Bu kadar ayrışmadan, kutuplaşmadan sonra nasıl güçlü, sağlıklı bir gelecek kuracağız?

Bir ülkeye ancak bu kadar zarar verilebilirdi? Kendilerinin ve partilerinin istikballerini ülkenin geleceğinin önünde görenlere yazıklar olsun.”