Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi Adnan Vural, Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği yönetici ve üyelerinin, kumsalların kiraya verilmesiyle ilgili eleştirilerine cevap verdi.

Adnan Vural, öncelikle geçtiğimiz Çarşamba günü, Van’da teröristlerce gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu şehit olan 6 askere Allah’tan rahmet, ailelerine ise sabır dileyerek, terörü lanetledi.

Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nce kumsalların kiraya verilmesi yönündeki tepkisine cevap veren Vural, “Hazine, deniz kıyısında tapusu olmayan ve kiralanabilen yerlerden bölge halkımızın yararlanması için böyle bir açıklama yaptım. Bölge halkımız baştan bir yer belirleyecek, planını, projesini çizecek, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne müracaatını yapacak, proje bakanlığa gönderilecek eğer birden fazlası varsa ihaleye çıkacak. Bu şeffaf bir şekilde ihale olacak. Bunun neresi peşkeş çekmek. Benim böyle bir açıklama yapmamım tek sebebi bu işten, bu bölgenin insanları yararlansın. Bizim amacımız vatandaşa daha iyi hizmet verilebilmesi. Keşan Belediyesi, milli emlaktan, Danişment’ten 2 yer kiralamış. Belediyede, buraları şahıslara kiralamış. Bu peşkeş mi? Ben yanlış anlaşıldığını sanıyorum. Köy Tüzel Kişiliği’ne bir söz yok. Orman ve mesire yerleri var. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait mesire yerleri var. Muhtarlar bunların muhtarlıklara verilmesini istiyorlar. Bizde bundan yanayız. Varsa böyle bir sıkıntı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne gidelim, siz muhtarlar olarak alın, işletin orayı. İhalesi olan bir yerin peşkeşi mi olur? Ben yapılan eleştirileri kabul etmiyorum. Ben açıklama yapalı 2 hafta oldu. Geçtiğimiz Cuma günü derneğe gittik. Dernek başkanı ve üyeler oradaydı. Bunu hiç dile getirmediler. Ben arkadaşlarımızın bu açıklamasını hayretle karşılıyorum.” dedi.

KÖYLERDEKİ ÇALIŞMALAR

Adnan Vural, köylerde yapılan çalışmalarla da ilgili bilgi vererek, şunları söyledi:“Köylerde şu an yama çalışmaları devam ediyor. Sazlıdere Köyü’nde yama çalışmaları sürüyor. Akçeşme Köyü yolu 1. kat asfalt olacak. Dolgu malzemesi bitti, sıkıştırma yapılıyor eğer havalar iyi olursa Haziran ayı başında asfalt çalışması Akçeşme’de başlayacak. Köylerimize 439 tane çöp konteyneri geldi. 45 köyümüzde çöp konteyneri sorunu tamamen çözülecek. Köylerimizde su deposu inşaları, alt yapı çalışmalarıyla da ilgili tespit ve çalışmalar sürüyor. Program dahilindeki çalışmaları yapıyoruz. İl Özel İdaresi genel sekreterimiz, ilave bir para gelirse ek bir bütçe yapıp köylere ek çalışma yapacağız. Çalışmalarımız bütün köylerimizde hızla devam ediyor. Gerek asfalt kırığı, gerek yama olsun, gerek asfaltlama çalışmaları sürüyor. Elimizdeki imkanları kullanıyoruz. Enez’in köylerine 202 tane çöp konteyneri gönderdik. Yollarda greyder çalışmaları devam ediyor. Aynı Keşan’a yaptığımız gibi Enez’in köylerine de asfalt kırığı veriliyor. Enez’de de önümüzdeki hafta Sultaniçe Köyü’nde çalışmalara başlayacağız.”