'BU İŞİN VEBALİ SIRTINIZDADIR'

'BU İŞİN VEBALİ SIRTINIZDADIR'
banner13
banner3

İYİ Parti İnebolu İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz hafta Kastamonu Valiliği’nde İnebolu Kaymakamı ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılımıyla gerçekleştirilen toplantıyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Açıklama şöyle:

“Değerli İnebolular,

Geçtiğimiz hafta İnebolu Kaymakamı ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir heyetin, Kastamonu Valiliği’ni ziyaret ettiğini, bu ziyarete iktidar partisinin halen Adalet Komisyonu Başkanlığını da yapan milletvekilinin de iştirak ettiğini, biz bu açıklamayı kaleme alana kadar, katılımcılar herhangi bir açıklama yapmadıkları için, fısıltı gazetesi yoluyla öğrenmiş bulunuyoruz.

Kamuoyunu bilgilendirmeden iş görmenin bugüne kadar ilçe olarak ne faydasını gördüğümüzü merak etmekle birlikte, kamuoyunun ilgisini yeniden bu konuya çekmek için bir açıklama yapma gereğini duyuyoruz.

Yapılan bu gizemli toplantıda, ne yazık ki İnebolu Cezaevi’nin kapatılma noktasına geldiği artık utangaç ifadelerle itiraf edilmiştir. Bu itiraf, partimizin daha önce de belirttiği gibi, oynanan tiyatronun son perdesine geldiğimizi gösteriyor.

Gerek iktidarın büyük ortağının, gerekse küçük ortağının susarak geçiştirmeye çalıştığı İnebolu Cezaevi’nin kapatılmasının etkileri görülmeye başlandığında, ilçedeki muhalefet partilerinin, kimi sivil toplum kuruluşlarının ve bir gazetenin yıllardır sürdürdükleri ve kamuoyunu harekete geçirmek için attıkları feryatların anlamı daha iyi anlaşılacaktır. Ancak şu an anlaşılan, iş işten geçmiştir.

Şimdi sıra “İnebolu Cezaevi kapanmayacak.” diye beyan üzerine beyan verenlerdedir. Hepsini İnebolu kamuoyuna bu konuda açıklama yapmaya davet ediyoruz.

2016 yılında Türk Ocağı Binası’nda durumu arz eden İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri’ye “Yok öyle bir şey, nereden çıkarıyorsunuz bunu?” diyen Eski Kastamonu Valisi,

Yerel basına her hafta “İnebolu Cezaevi kapanmayacak.” açıklamaları yapan, yıkığı döküğü hepsi bir arada milletvekilleri,

Cezaevi konusunu yazanları art niyetlilikle suçlayıp, bu konuyu dile getirenleri ötekileştirmeyi marifet zanneden yöneticileri,

Yapılan toplantılarda görüşmeler yapıp söz aldıklarını açıklayan, kamuoyunun zorlamasıyla harekete geçip, dağda bayırda fotoğraf çektirerek tiyatronun son perdesinde rol alan iktidar partisi başkanları,

Hepinizi bekliyoruz. Çıkın kamuoyuna İnebolu Cezaevi’nin kapatılması konusunu bir kere daha anlatın. Çünkü bugün gelinen noktanın vebalini iktidar ortakları olarak üzerlerinde taşıyorlar. Bu konuda gösterilen beceriksizlik ve basiretsizlik kendilerine aittir. Ne muhalefet partilerinin, ne de toplantılara götürülen sivil toplum kuruluşlarının bu konuda bir veballeri yoktur.

İnebolu hem genel hem de yerelde iktidar partilerindedir. Yer bulunacak idiyse bunu bulacak olan iktidar partileridir. Ankara’da kapı aşındırılacak idiyse aşındırılacak kapı iktidar partilerinin kapısıdır ve herhalde bu kapılar kendilerine sonuna kadar açıktır. Siyasetin gücünü kuvvetini kullanacak olan kendileridir.

Hepimiz biliyoruz, bu iş İnebolu Cezaevi’nin kapanmasıyla da kalmayacak. Kapandığından itibaren 1 yıl içinde Ağır Ceza Mahkemesi’nin de 5 satırlık bir yazıyla İnebolu’dan alındığını hep birlikte göreceğiz. Tabii aynı aklı evvellerin “Adalet Sarayı yapılıyor, Ağır Ceza gitmez.” diye kamuoyunu oyalamaya başlayacaklarını da adımız gibi biliyoruz.

Bütün bunlara rağmen, kamuoyuna tekraren söylüyoruz: Yüzünüze gözünüze bulaştırdığınız ve İnebolu’nun büyük zararıyla neticelenmek üzere olan bu olayı geri çevirmek için bizden beklenen destek ne ise bu desteği vermeye hazırız.

Ancak bu iş İnebolu Cezaevi’nin kapanmasıyla sonuçlanacaksa, kendileri de bunun siyasi vebalini ödemeye hazır olsunlar. İnebolu kendilerini affetmeyecektir. İnebolu’nun hem siyaset yaptığını iddia edip, hem de hiç bir çözüm üretemeyen insanlarla kaybedecek daha fazla vakti kalmamıştır.

Saygılarımızla.” 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2018, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER