• resmi ilanlar

BU İLİN VALİSİ YOK MU?

29/05/2020 11:00

TABİPLERİ ODASI BAŞKANI AÇIKLADI VALİ NEDEN SUSUYOR?

Korona virüs ile mücadele tüm hızı ile sürerken Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Gezici, Bolu'daki vaka sayısını 19 olarak açıkladı. Uzun süredir fısıltı gazeteleri tarafından sürekli vaka sayıları Bolu kamuoyuna dedikodu şeklinde yayılırken, bu dedikodulara Bolu Valiliği tarafından gerekli açıklamaların yapılarak resmi makamlarca yalanlanmaması tepkilere neden oluyor.

Haber: Erol Değirmenci

Bolu'da, korona virüs ile mücadele sürüyor. Bir yandan da yeni normale dönüş çalışmaları devam ederken, İl Sağlık Müdürlüğü Filyasyon ekiplerince takipler yapılarak şüpheli kişiler teste sokuluyor. Bununla beraber Bolu'daki vaka sayıları için henüz resmi makamlar tarafından bir açıklama yapılmadı. Edinilen bilgiye göre, kentin vaka durumu hakkındaki açıklama yapma hakkı sadece Bolu Valiliği'nde bulunuyor.

 

 

TABİPLERİ ODASI BAŞKANI AÇIKLADI

 

Geçtiğimiz gün ise Bolu'daki vaka sayıları hakkında Bolu Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Gezici açıklama yaptı. Gezici yaptığı açıklamada, Bolu'daki vaka sayılarının 19 olduğunu söyledi. Sağlık personellerinin de sayılarını da 14 olarak açıklayan Gezici, pandemi süresi boyunca Bolu'nun 200'ü geçmediğini ifade etti.

 

VALİ NEDEN SUSUYOR?

 

Bolu Valisi Ahmet Ümit ise vaka sayıları hakkındaki sessizliğini koruyor. Pandemi süresi boyunca kamuoyuna kentin vaka sayıları hakkında bir açıklamaya yapmayan Vali Ümit yerine kamuoyuna bu detaylı bilgiler Gezici tarafından duyuruldu. Gezici'nin verdiği rakamsal verilerin ne kadar sağlıklı olduğu bilinmezken, bu bilgilerin Bolu kamuoyuna Vali Ahmet Ümit tarafından verilmesi gerekiyor. Ancak Vali Ümit, pandemi süresince bu tip açıklamalardan kaçarken bu anlamsız kaçışa tepkiler geliyor.

YORUMLAR  (Toplam 3 yorum)

  • Biri  (01.06.2020 14:29:23)

    Tıp hastanesi dekani dezenfektan uretirse hastalarla ilgilenecegine her kafadan ses çıkar

  • BOLU  (31.05.2020 09:58:40)

    Bazı İl Valileri açıklama yapıyor. Sayın Valimizden de bir vatandaş olarak açıklama yapmasını ben ve vatandaşlarımız bekliyor.

  • Gurbetçi  (31.05.2020 03:25:05)

    Ne 19 ama hep 19 hiç değişmiyor galiba...

  • Yorum yazın!
     1250 karakter yazabilirsiniz

    Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: