Marmaris Spor Salonu'nda geleceğin milli boksörlerinin altyapısını oluşturacak şampiyonada 489 müsabaka yapıldı. Kahramanmaraş’ı temsil eden ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin sporcusu olan 16 yaşındaki Muhammet Tayyar Türkoğlu ağır sıklet 80 kilo kategorisinde birinciliği sırtlayarak şehre mutluluğu yaşattı.

Küçük yaşlardan itibaren babası ile çalışmaya başlayan ve ileride bir gün başarı yakalamak için notlar çıkaran Türkoğlu, Milli Takımada seçilerek Avrupa Şampiyonası için hazırlanıyor.

Kastamonu’da kampa giren Türkoğlu, Kanal 46 haber ekibine yaptığı açıklamada: “Babam sayesinde boksa küçük yaşta başladım. Babam Bekir Türkoğlu Kahramanmaraş Boks İl Temsilcisi. En büyük başarımın sebebi babam. Hep destek verdi. Arkamda durdu. Gece gündüz antrenmanlar yaptık, geceli gündüzlü çalıştık” dedi
TEDAVİMİ BABAM YAPARDI
Babasının kendisine çok yardımcı olduğunu belirten Türkoğlu şunları dile getirdi: “Sıkıntım olduğu zaman kolum ağrıdığı da zaman kendisi tedavisini yapardı. Sabah antrenmanlarda kendisi götürürdü. Antrenmanlarımızı hep yapardık. En son Türkiye şampiyonu oldum, 80 kiloda. Marmaris’te düzenlenen şampiyonada Türkiye Şampiyonu oldum. Kastamonu Milli Takım Kampına gidiyorum. Milli takımda 4’üncü senem Mayıs ayında Avrupa şampiyonası için Milli Takımda hazırlık görüyoruz.
ÖRNEK ALDIĞIM SPORCULAR VAR
Kendime örnek aldığım iki sporcu var. Birisi Antony Casua diğeri de Vladimir Kliçko. Ukraynalı olan Kliçko 2002- 2017 yılları arasında yenilmez unvanı ile biliniyor. Bu zaman kadar yenilmedi. En son ABD’li bir boksör yendi. Ben hep bunları örnek alıyorum. Hem uzun boylu hem de ağır sıklet.
KAZANDIĞIM MAÇLARDAKİ RAKİPLERİM HEP BİRİNCİLİKLERİ VARDI
Girdiğim 4 maç vardı. Bu maçların üçünde ki boksörler geçen senenin şampiyonlarıydı. Hepsini yendim. Bu başarının altında babamın beni maçlara götürmesi benim gözlemlerim yatıyor. Ben sporcuların tekniğini anlamak için sürekli maçlara gittim ve kendi sitilimi oluşturdum. 16 yaşındayım. Sabah okula, akşamleyin antrenmanlara gidiyorum. Yorucu oluyor ama ben üstesinden gelirim”
MUHAMMET TAYYAR TÜRKOĞLU KİMDİR?
Boks hayatına 2012 yılında başladı iyi bir çalışma sürecinden sonra 2015 yılında ilk çıktığı Türkiye şampiyonasında Final oynayarak Türkiye 2. olmuştur, daha sonraki yılda çalışmaların üstüne koyarak antrenmanlarda 2016 yılında Türkiye şampiyonasında tekrar final oynadı ve kaşının açılması sonucu yine şampiyonayı Türkiye 2.olarak tamamladı ve sonrasında milli takıma kabul edildi, şuan halen milli takım sporcusu ve olimpiyat sporcusu olarak bakılıyor çalışmalarına devam ediyor. Milli sporcumuzun Antrenörlüğünü Ömer Köse yapmaktadır.
BAŞARILARI:
2015 TÜRKİYE MİNİKLER TÜRKİYE 2.Sİ 59 KĞ
2016 TÜRKİYE MİNİKLER TÜRKİYE 2. Sİ
2017 TÜRKİYE ÜST MİNİKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONU
2017 BOKS AVRUPA ŞAMPİYONASI İLE MİLLİ TAKIMDA
2019 TÜRKİYE BİRİNCİSİ