BU GENÇLER GELECEĞE YÖN VERECEK

BU GENÇLER GELECEĞE YÖN VERECEK
Necmettin Erbakan Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği öğrencileri, Maverik Roket Takımı ismiyle geçtiğimiz günlerde Tuzgölü'nde yapılan roket yarışlarına katıldı. Pusula'nın da destek verdiği roket takımının roketi bin 800 metreye ulaştı.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi mekatronik mühendisliği öğrencileri, Maverik Roket Takımıyla yarışmaya katılım sağladı. Pusula Yayın Grubu’nun da sponsor olduğu roket takımı çalışmalarıyla bir adım öne çıkmayı başardı.

Maverik Roket Takımından Zeynep Rümeysa Akgül, Mustafa Furkan Ateş ve Emre Özkan geleceği parlak 3 genç. Ülkenin savunma sanayisine destek vermeyi hedef haline getiren gençler, insansız hava aracı (İHA), roket ve alçak gözlem uydusu çalışmalarıyla Türkiye’nin geleceğine yön vermek istiyorlar.  Maverik ekibiyle roket yarışmasına katılım süreçlerini, savunma sanayisi için geliştirdikleri fikirleri ve gelecek planlarını konuştuk.

Roket Tasarımını Okul Atölyesinde Gerçekleştirdik

Gençler yarışmaya hazırlanırken çok eğlendiklerini söyleyerek şu açıklamalarda bulundular: “2017’nin başlarında başladık. Biz roket motoru üzerine çalışıyorduk. Katı yakıtlı motorlar yapmaya hazırlanıyorduk. Daha sonra okulda panolarda yarışmayı gördük ve katılmaya karar verdik. 4 ayda hazırlandık.  İlk başta 3 kişiydik daha sonra takımı çoğaltmaya karar verdik.  Roket tasarımını okulun atölyesinde gerçekleştirdik. Yarışmada Selçuk Üniversitesi ekibiyle kardeş takım olduk. Tasarımda göze çarpması için turuncu ve pembe renkleri kullandık. Alçak irtifa kategorisinde yarışmaya katıldık. Roketimiz bin 800 metreye çıktı. Heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyoruz.”

İHA Projemiz İçin TÜBİTAK’tan Destek Bekliyoruz

2 senedir okul laboratuvarında İHA(İnsansız Hava Aracı) üzerine çalışmalar yaptığını söyleyen Mustafa Furkan Ateş, “ 2 silindirli, tek silindirli, 4 zamanlı yakıt enjeksiyonlu küçük İHA projesini çizdik, tasarımını da ürettik TÜBİTAK’tan destek bekliyoruz. Ancak yerli üretimle ülkemizi kalkındırabiliriz. Türkiye’nin savunma sanayisine katkı sağlamak için her zaman hazırız” dedi.

Sponsor bulmakta çok zorlandıklarını söyleyen gençler Sanayiden destek göremediklerini ama Pusula Yayın Grubu’nun desteklerini her zaman gördüklerini ve teşekkür ettiklerini bildirdi.

Haber: Ebrar Küçükakın

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.