Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fatih Terim sezon başında ‘Benim de çok büyük hayallerim var’ dedi. Bu hayallerin neler olduğunu az çok hepimiz biliyoruz. İyi transferler de yapıldı. Her zaman söylüyorum bu kadro Türkiye üstü bir kadro. Ama bu yıldızların oynadığı futbol, Galatasaray’ı hedeflerine zor ulaştırır. Her şeyden önce maça 50 bin taraftar gelmiş ve futbolcular bu taraftarı coşturacak futbolu oynayamıyor. Tribündekiler tedirgin.
Falcao adında dünyanın en büyük golcülerinden bir tanesini alıyorsun. Bu çocuğu topla buluşturamazsan ne yapabilir? Dün gece Fenerbahçe karşısında bir tek gol pozisyonuna girdi, harika bir vuruş yaptı, o da gol oldu ancak pozisyon ofsayttı. 90 dakika içerisinde Kolombiyalı forvetten verim almak istiyorsan, en az 15 kere topla buluşturacaksın.
Defans tedirgin. Marcao olsun Luyindama olsun kendilerine olan güvenlerini kaybetmişler ve çok hata yapıyorlar. Her an takımlarına gol yedirebilirler. Dün de bu hatalarına devam ettiler. Önlerinde oynayan Nzonzi sahaya ofansif gücünü koyamıyor. Bu da defansa olan güvensizlikten kaynaklanıyor. Feghouli için ‘Bu maçın yıldızı olur’ diyorduk. Hiç kusura bakmasın sahada sadece dolaşıyor. Takımına en ufak bir katkısı yok.
Benim hiç anlayamadığım bir şey var... Sarı-kırmızılılar geçen sezon kanatlardan en az 25 orta yapıyordu. Bu sezon o ortalar gelmiyor. Gelse de çok etkisiz. Babel iyi futbolcu ama oynadığı oyun takımına yetmez. Bir kere fizik olarak çok gel git yaşıyor. Belhanda çok koştu. Sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen, hep gayretliydi ama o da final pası veremedi. Sahaya koyduğu mücadeleye saygı duyuyorum ama yetenekleri maça damga vurmalıydı.
Orta sahanın temposu yetersiz kalıyor. Rakip kim olursa olsun, bu bölgede zaman zaman üstünlük sağlıyorlar. Geçen sezon Fernando ve Ndiaye’nin rakibe yaptığı baskıyı yapamıyorlar. Nagatomo çok pas hatası yapmaya başladı, bunun da sebebi yorgunluk. Mariano’nun o öldürücü ortaları, pasları, şutları hiçbiri yok. Lemina sahada kaldığı sürece çok gayretliydi. Fenerbahçe kalesine tehlikeli şutlar çekti. Bunların ikisini kaleci Altay direk dibinde kurtardı. Çok kaliteli bir futbolcu ama şu an için Cim Bom’a daha fazlası lazım.
Sonuçta Galatasaray, galibiyeti kendi sahasında oynama avantajıyla daha çok istedi. Zaman zaman fırsatlar da yakaladı. Ama tabii ki beklentilere karşılık veremedi. Fenerbahçe fazla baskı görmeden bir puanı rakibinden kaptı.