İyi firmalar

Hendek’teki Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek fuara 250 firma ve 300 üzerinde markanın katılacağını aktaran Başkan Sarı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ile 25-28 Ekim'de düzenlenecek ‘Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı’nın, sektörde gelişimin de öncüsü olacağını belirtti. Sarı, tarım ve hayvancılık teknolojilerinde sektörün en iyi firmalarının yer aldığı Sakarya'da 50 bin çiftçinin, yeni işbirliği için fırsat yakalayacağını kaydetti.

Bürokrasi hızlandı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 2023 hedeflerine daha hızlı ilerleyeceklerini vurgulayan Sarı, 24 Haziran seçimlerinin istikrarın sağlanması için çok önemli olduğunu, fuarın da böylesi yeni yönetim sistemi ortamında düzenleneceğini ifade etti. Sarı, "Hayvancılık alanında da yeni sistemle bakanlığın yapısının değişmesini, bürokrasinin daha hızlı ilerlemesini sağlayacaktır. Bu durum elbette ki sektöre olumlu olarak yansıyacak. Devletimiz yeni sistemle daha hızlı kararlar alıp, bürokrasiyi minimuma indirmeyle birlikte üzerine düşeni yapmış olacak. Sektörde bu olumlu değişime üretimde verimlilik, üretimi arttırma hedefiyle cevap verirse Türk tarım ve hayvancılığının önünde kimse duramaz."



Ekonomiye katkı

Sakarya Ticaret Borsası olarak kendilerini tarım topraklarının heba edilmemesine adadıklarını bildiren Sarı, yaşamın toprakla filizlendiğini, toprak olmazsa hayatın da olmayacağını kaydetti.  Sarı ayrıca, ekim ayında yapılacak fuarın kent ekonomisine büyük katkısı olacağını ve teknoloji üretenler ile kullanıcılar arasında köprü vazifesi göreceğini sözlerine ekledi.