Bu fiyatları kim, neye göre belirliyor?

Çoğunlukla asgari ücretle çalışan insanların yaşadığı Çerkezköy'de kafelerin keyfe keder fiyat uygulaması vatandaşı çileden çıkarırken,  akıllara 'bu fiyatları kim, neye g

Çerkezköy 17.07.2018 19:59:00 0
Bu fiyatları kim, neye göre belirliyor?

Çerkezköy’de Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarının bu konudaki yeterliliği veya yetkisizliği merak edilirken, odaların meslek komitesi üyelerinin bu fiyat artışlarından haberdar olup olmadıkları ayrı bir merak konusu oluşturdu.

 

 

ÇAYA VERİLEN PARA DUDAK UÇUKLATIYOR

 

 

Türkiye’nin en büyük 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’ni içinde barındıran Çerkezköy’de vatandaşların büyük bir çoğunluğu fabrikalarda asgari ücretle çalışırken, kafelerde bir bardak çaya ödedikleri para dudak uçuklatıyor. Türk milletinin çaya olan tutkusu sıcak yaz akşamları ile buluşunca vatandaşların aileleri ile birlikte gidebileceği mekanlarda 3 liradan başlayan çay fiyatları, vatandaşları çileden çıkartıyor. Çerkezköy’de ekmeğin ve Ramazan pidesinin fiyatını odalar belirlerken, ekmek zammına verilen tepkinin bir bardak çaya verilmemesi dikkatlerden kaçmadı. Çerkezköy’de her geçen gün artan lüks mekanlar bir taraftan da Çerkezköy’deki yaşamı pahalılaştırıyor. Kahvehanelerde 1 liraya satılan bir bardak çay bazı kafelerde 3 lira, bazı yerlerde 3.5 lira, bazı yerlerde 4 lira, bazı yerlerde ise 4.5 liraya satılırken, 24 Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millet kıraathanesi önerisini akıllara getiriyor.

 

 

VATANDAŞ TEPKİSİNİ DİLE GETİRDİ

 

 

Belediyenin park ve bahçelerde yaptığı modernize değişim sonrası orta gelirli vatandaşlar buralarda çaya 1.5 TL öderken, kafelerdeki fahiş fiyatlarla ilgili vatandaşlar “Biz Bakırköy’de deniz manzaralı sahilinde bu fiyatı ödemezken, Çerkezköy’de içtiğimiz çaya bu fiyatları ödüyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10