Bu da hünkar lokumu

Adana´da 73 yıllık lokum ve cezerye üreticisi müşterilerinin talebi üzerine normalden 4 kat daha fazla Antep fıstığı bulunan ve çikolatadan oluşan hünkar lokumunu üretti.

GÜNCEL 20.08.2019 11:11:58 0
Bu da hünkar lokumu

 

Kentte lokum, cezerye, helva ve şekerleme üreten Yeni Uğur, müşterilerinin bol Antep fıstıklı ve çikolatalı lokum talep etmesi üzerine hünkar lokumunu üretti. 2 aylık AR-GE sonucu üretilen hünkar lokumunun içerisinde normalden 4 kat daha fazla Antep fıstığı, hamur aralarında çikolata, çöven otu ve Antep fıstığı tozu bulunuyor. 

“İki lokumu Adana´ya ve Türkiye´ye kazandıracağız” 
İşletme sahibi Mustafa Kemal Özdoğru, hünkar lokumunun yanı sıra, tel kadayıflı lokum da ürettiklerini belirterek, “Vatandaşlar bizden içi bol malzemeleri olan bir lokum istediler. Biz de 2 ile 3 ay arası AR-GE çalışması yaparak hünkar lokumunu geliştirdik. İçerisinde bol fıstık ve doğadan elde edilen çöven ağacının bitkisi, çikolata ve Antep fıstığı tozu var. 4 kat şeklinde hamur açılıyor ve her bir katın arasına çikolata ile fıstık konularak hamur kapanıyor. Kadayıflı lokum aynı hünkar lokumu gibi 4 kattır ve içerisinde ekstradan tel kadayıf bulunmaktadır” diye konuştu. 
Lokumların kilosunu 100 liradan sattıklarını belirten Özdoğru, “Vatandaşların yoğun ilgisi var. 1, 2 ay içerisinde patentini almak için başvuru yapacağız. Bu iki lokumu hem Adana´ya hem de Türkiye´ye kazandıracağız” dedi. 
Ankara´dan Adana´ya aile ziyareti için gelen Adem Erdoğan, “Hünkar lokumunu çok beğendim, herkese tavsiye ediyorum. Adana´ya gelen bütün herkesin buraya gelip hünkar lokumunun tadına bakmaları lazım” ifadelerini kullandı. 
İlk kez hünkar lokumu ile tanışan çocuklar ise bu ürüne tam puan verdi. 


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °