Süleyman Soylu: Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu ülkeyi birileri teslim almaya çalışıyor, oyunu kurmaya çalıştılar ama bu oyuna müsaade etmedik" dedi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki bağımsızlık referandumunu hatırlatan Soylu, "Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz, ister Almanya olsun ister İngiltere olsun ister ABD olsun" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığın bütçe görüşmelerinde konuştu.

Suriye'den Türkiye'ye gelen mültecilere değinen Süleyman Soylu, "Göç yolunda 2 çocuğundan birinin elini bırakıp ölüme terk etmek zorunda kalmış anneler var. 3 çocuğunu, yazı yazdığı elini, radyasyon sebebiyle bazı iç organlarını kaybetmiş bu ülkede yaşayan matematik profesörleri var. Kendi devletinden, kim olduklarını bilmedikleri silahlı terörist gruplardan ve onların maalesef müttefikimiz ABD tarafından bağışlanmış modern silahlarından kaçmışlar" dedi.

'AVRUPA'DA BİZİ RAHATSIZ EDEN ÇOK ŞEY VAR'

Konuyu Alman ve İngiliz mevkidaşlarıyla konuyu görüştüğünü söyleyen Soylu, "Almanya İçişleri Bakanına da söyledim, İngiltere İçişleri Bakanına da söyledim, 'Sınırınızda kimler var sizin? -ve bir şey daha söyledim- Allah'ınızı severseniz, bizim ülkemizde sizi rahatsız eden ne var? Bir tek örnek verin. Ama sizin ülkenizde bizi rahatsız eden çok şey var: FETÖ var, DHKP-C var, PKK var, her şey var'" diye konuştu.

TBMM'de 'ırkçılık' tartışmasıTBMM'de 'ırkçılık' tartışması

'ASIL OYUNU İRAN VE IRAK'LA BİRLİKTE BİZ KURDUK'

PYD ve IŞİD arasında petrol taşıma pazarlığı olduğunu öne süren Soylu, şunları söyledi:

"Şu anda Deyr el Zor'da DEAŞ'la PYD'nin ve PKK'nın petrol taşıma pazarlığı var, bu pazarlığı sinsi bir şekilde ABD izliyor ve buradan kendi payına düşeni beklemeye çalışıyor. Bu tabloyu görmeden ne Türkiye'yi tahlil edebiliriz ne de önümüzdeki meselelere bakabiliriz. Bu ülkeyi birileri teslim almaya çalışıyorlar, oyunu kurmaya çalıştılar ama biz bu oyuna müsaade etmedik. Bakın, Irak'ın kuzeyinde, sözde bir referandumla beraber yeni bir devlet kurmanın eşiğine gelen ve bunu bir şekilde hem tahrik eden hem de destekleyenlere karşı aslında tarihin oyununu İran'la, Irak'la hemen bir araya gelerek biz kurduk. Şunu çok net söyleyeyim: Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun kuramaz, ister Almanya olsun ister İngiltere olsun ister ABD olsun. Bu kadar çok net ve açıktır." (HABER MERKEZİ)