Haberler

Koruma Altındaki Ayı Gülünü Koparmanın Cezası 60 Bin Lira

Güncelleme:

Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesindeki Kisra Vadisi'nde koruma altındaki 'Ayı gülü' çiçekleri açtı. Halk arasında 'Kızıl gül' olarak bilinen Ayı gülü bölgede yoğun olarak görülüyor ve yalnızca mayıs ve haziran aylarında açıyor. Bölgeye ayrı bir güzellik katan çiçekleri koparan ya da zarar verenler 60 bin 163 liralık cezayla karşı karşıya kalıyor.

Koruma Altındaki Ayı Gülünü Koparmanın Cezası 60 Bin Lira

Sandıklı'ya 8 kilometre uzaklıktaki Kisra Vadisi'nde iki bölüm halindeki yaklaşık 10 bin metrekare alanda her yıl mayıs ve haziran aylarında açan ve lokal kümeleşen 'Ayı gülü', görsel şölen oluşturuyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) ortak çalışma kapsamında, kitlesel olarak tek bu bölgede yetişen Ayı güllerinin korunması için bölgeye özel koruma statüsü uygulanıyor. Latince adı 'Paeonia mascula' olan Ayı güllerinin çoğalmasını sağlamak için kameralar ve fotokapanlarla takibi yapılıyor. Koruma altındaki Ayı gülünü koparana veya zarar verene ise 60 bin 163 lira ceza uygulanıyor.

Koruma Altındaki Ayı Gülünü Koparmanın Cezası 60 Bin Lira

"SADECE BU BÖLGEDE YETİŞİYOR"

Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, "Kisra Vadisi olarak bilinen bu yerde yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda yöresel olarak vatandaşlarımızın 'Ayı gülü' dediği çiçekler Afyonkarahisar'da sadece bu bölgede yetişiyor. Bu Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüzün tespitidir. Bu çiçeklerin açması ile birlikte vadi boyunca çok güzel bir doğa görüntüsü oluşuyor. Bunları fotoğraflamak için doğa fotoğrafçılarını buraya davet ediyoruz" dedi.

Koruma Altındaki Ayı Gülünü Koparmanın Cezası 60 Bin Lira

"KORUMA PROJESİNE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"

Bölgenin Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığını aktaran Başkan Ali Erol, bu çiçekleri izinsiz koparan veya zarar verenlerin ağır bir para cezasıyla karşı karşıya kalacağını vurguladı. Bölgeyi koruyup geliştirmek istediklerini kaydeden Başkan Ali Erol, "2016, 2017 yıllarında Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz buranın varlığını tespit ederek, burayla ilgili AKÜ ile de işbirliği yaparak ciddi bir proje yürütüyor. Biz de yerel yönetimler olarak bu çalışmalarını destekliyoruz. Her türlü bu koruma projesine destek vermeye hazırız" diye konuştu.

Koruma Altındaki Ayı Gülünü Koparmanın Cezası 60 Bin Lira

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title