Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Vekili Prof. Dr. Muhammed Kamali, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Avrasya Üniversitesi Genel Sekreteri Gülay Yeniçeri, iki üniversitenin akademisyenleri ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Komsuoğlu önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’nin Geleceği İçin

Profesör Komsuoğlu, Yükseköğretimde Avrupa’nın ikinci büyük ülkesi olduğumuza vurgu yaparak, “Çok güçlü bir Türkiye için geleceğimizi iyi eğitmemiz gerek” dedi. İşte Komsuoğlu’nun o açıklamaları: 
 
Ülkemizde bin 640 tane fakülte var, yani ülkemizde bin 640 tane dekan var, 476 tane Yüksekokul var, 679 tane enstitü var, 940 tane de meslek yüksekokulu var. Ben Türkiye’nin geleceği için, 2023 hedefleri diyorlar ya, o hedefler için en çok bu meslek yüksekokullarını öneriyorum ve önemsiyorum. 184 üniversitemizde okuyan 7 buçuk milyon öğrencimiz var. 

7 Buçuk Milyon Büyük Rakam

Uluslararası öğrenci sayısı, Türkiye öldü, bitti, bayıldı dediğimiz 2015 ten sonra 26 bin kadar yükseldi. 52 farklı ülkeden 126 bin yabancı öğrenci ülkemizde okuyor, bu çok önemli bir rakam. Öğretim üyesi doçent, profesör ve yardımcı doçent sayımız 75 bin, öğretim görevlileri ve uzmanlarla birlikte toplam sayımız 157 bine varıyor. Ve ülkemize baktığınızda Avrupa Yükseköğretim alanının Rusya’dan sonra gelen ikinci büyük ülkesiyiz. 7 buçuk milyon çok büyük bir rakam. 

Gençlerimizin İyi Eğitildiği

Avrupa Üniversiteler Birliğinin verilerine göre tüm Avrupa’da 19 milyon öğrenci okuyor, bunun 7 buçuk milyonu Türkiye’de, dolayısıyla bu genç nüfus, yani salonumuzu dolduran bu değerli öğrencilerimiz ülkemizin Türkiye’nin geleceği açısından ülkemize güç katıyorlar. Bide bu gençlerimizin iyi eğitildiğini, önlerinin açıldığını düşünün, koskocaman bir güçlü ülkenin temelleri burada diye düşünüyorum. 
 
Editör: TE Bilisim