Arama Logo

Fatih Altaylı'dan gündem değerlendirmesi!




32
ALTAYLI'DAN DEĞERLENDİRME
Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati'nde spor gündemini değerlendirdi.
ALTAYLI'DAN DEĞERLENDİRME
31
İŞE YARAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİM
Son üç senedir Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbiler, gerilimsiz, kavga dönüş olmadan geçiyordu biz de memnunduk. Fenerbahçe bu sezon başından beri umduğunun çok gerisinde bir futbol oynuyor ve düşme hattının hemen üzerindeydi. Böyle sıkıntılı Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesinde hocasını kovdu. Maçtan önce bu kovulmanın Fenerbahçe'nin işe yarayacağını söylemiştim
İŞE YARAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİM
30
TEKNİK DİREKTÖR DEĞİLDİR
Kocaman ve Cocu faciasından kurtulduktan sonra Fenerbahçe başka bir takıma evrildi. Müthiş oynamıyorlar tabii ama değiştiler. Elinde Valbuena varsa oynatmayan teknik direktör, teknik direktör değildir. Nitekim Koeman'ın yönetiminde Valbuena oynuyor. Valbuena oynadığı 3 maçın 3'ünde neredeyse tek başına sırtladı, 6 golün tamamına katkısı var.
TEKNİK DİREKTÖR DEĞİLDİR
29
KOCAMAN TEKNİK DİREKTÖR DEĞİL
Bunu oynatmayan teknik direktörlerin aynaya bakması lazım. Bana sorarsan Aykut Kocaman da Cocu da teknik direktör değil! Neredeyse istenmeyen adam ilan edilen Valbuena, son üç maçın üçünde de takımına puan kazandırdı.
KOCAMAN TEKNİK DİREKTÖR DEĞİL
28
GERGİNLİK YARATILDI
Galatasaray, 2-0 öne geçti. Meşhur 4-3'lük maç vardır, 3-0 öndeyken 4-3'e gelen, Hasan Vezir'in üç gol attığı bizim açımızdan rezalet, Fenerbahçe açısından unutulmaz maç vardı. Ama bu maçta Fenerbahçe, Galatasaray karşısında gerilim yaratarak daha başarılı olduğunu fark etti ve maç öncesinde de maç sırasında da gerginlik yaratıldı.
GERGİNLİK YARATILDI
27
TUZAĞA DÜŞMEMEK GEREK
Ben Fenerbahçe'yi suçlamak için söylemiyorum, bir takımın kazanma taktikleri arasında gerilim de olabilir, mesele, gerilim tuzağına düşmemektir. Bu tuzağa düşmemesi gerekenlerden biri de maçın hakemidir.
TUZAĞA DÜŞMEMEK GEREK
26
ENAYİ GİBİ DAVRANIRSAN...
Fırat Aydınus maç sırasında çok önemli hatalar yapmadı. Yanlış verilen ne ilk taç ne de son. Gol olmasa bile hatırlanmayacak. Belhanda öyle atılmasına izin verirse, sen enayi gibi davranırsan bu senin hatandır, sorumsuzluktur. Bundan dolayı hakemi suçlamak anlamsızdır.
ENAYİ GİBİ DAVRANIRSAN...
25
PENALTIYI GÖRMELİYDİ
Ancak Serdar Aziz'e yapılan da Fenerbahçe'ye yapılan kadar penaltı. Ceza sahasında yapılsa kimse penaltıya itiraz etmezdi. VAR'da bakıldığında penaltı verildi ancak VAR'a bakan kimse, Serdar Aziz'in penaltısını da görmeliydi. Buradaki mesele dengesizlik. Maçın içerisinde Soldado'nun yapıldığı birçok hareket var, bunların tamamının görmezden gelinmesi...
PENALTIYI GÖRMELİYDİ
24
KONTROLÜ ELİNDEN KAÇIRDI
Linnes'e yapılan direkt kırmızı kart olabilecek bir pozisyon var, sarı kart bile çıkmadı. Bunlara göre hakem, kontrolü elinden kaçırdı. Bu da futbolcuların birbiriyle cebelleşmesine ve maç sonuna taşınmasına neden oldu
KONTROLÜ ELİNDEN KAÇIRDI
23
TERİM KÜFÜR MÜ EDİYOR?
Sonrasında da TFF Hukuk Kurulu ve Disiplin Kurulu'nun yapmış olduğu rezaletler silsilesi var. Rezaletler şunu söylüyorum, Galatasaray'ın maç sonundaki tavırlarından özellikle de Hasan Şaş'ın tavırlarından utanç duyduğumu en sert ben yazdım. Hasan Şaş 8, Fatih Terim 7 maç aldı. İkisinin yaptıklarının karşılaştırılabilecek yanları var mı? Fatih Terim küfür ediyor mu? Yansıyan, görülen bir küfür edilmiyor, bir beddua var, küfür yok.
TERİM KÜFÜR MÜ EDİYOR?
22
İNTİKAM OPERASYONU
Hasan Şaş'la Fatih Terim aynı cezayı alıyorsa TFF'nin Fatih Terim'le hesaplaşması gibi bir hissiyat oluyor bende. Eğer Terim 7 maç aldıysa Hasan Şaş'ın 14, Hasan Şaş 8 aldıysa Fatih Terim'in 2-3 maç alması lazım. Burada belli ki Fatih Terim'in Milli Takım'dan ayrılış biçimini, açtığı davayı birleştirmiş paket etmiş ve 'Ben Terim'den nasıl intikam alırım' operasyonuyla adını bu maçtaki hakem raporuna dayandırarak koymuş.
İNTİKAM OPERASYONU
21
REZALETİN HESABI VERİLMELİ
İnsanın aklına birçok şey geliyor. 'Fenerbahçe zaten devre dışı, Galatasaray'ı da bırakalım' gibi komplo teorilerine açık bir ortam ortaya çıkıyor. Bu rezaletin hesabını TFF vermeli. Ben Galatasaray'ın da yeterli tepki verdiğini açıkçası düşünmüyorum. Kulüp adına daha sert bir açıklama yapılabilirdi. Bunun arkasında bir tezgah sezinliyorum, Türk spor kamuoyu da sezinliyor.
REZALETİN HESABI VERİLMELİ
20
İSTİFA ÇAĞRISI YANLIŞ
Birincisi Galatasaray başkanları kimseyi istifaya davet etmemelidir. Çünkü lafınızın yere düşmemesi lazım. Galatasaray başkanının istifaya çağırdığı kişi istifa etmiyorsa eğer bu Galatasaray ya da diğer kulüpler için iyi bir şey değildir. Daha somut gerçeklerle, daha net ve hedefe yönelik açıklama yapılması lazımdı. İstifa çağrısı çok makul çağrı değildi
İSTİFA ÇAĞRISI YANLIŞ
19
LİGDEN Mİ ÇEKİLECEKSİN?

Uymadıkları zaman ne diyeceksin? O zaman da 'Ben takımı ligden çekiyorum' diyeceksin! 'Ben üçüncü ligde oynayacağım' diyebilecek kadar gözü karartmış olmak lazım! Çünkü karşınızda size karşı gözünüzü karartmış TFF var.

LİGDEN Mİ ÇEKİLECEKSİN?
18
FENERBAHÇE'NİN SUÇU YOK
Ben burada Fenerbahçe'yi zerre suçlamıyorum. Fenerbahçe kendi anlayışı doğrultusunda doğruyu yaptı. Bu olanlarda Fenerbahçe'nin kurumsal suçu yok. Ha Soldado ve Jailson'un ve hatta başka oyuncuların da kabul edilemez davranışları vardı ama Galatasaray'a karşı bir tavırdan söz edilemez.
FENERBAHÇE'NİN SUÇU YOK
17
DURDUK YERE KAVGA ÇIKMIŞ GİBİ
Bu tavır içerisinde medyayla başladığını görüyorsunuz. Maçtan sonra saha içerisinde hiçbir şey olmamış da karşılaşma bitince durduk yerde Galatasaraylılar saldırmışlar gibiydi. Saha içerisinde olaylar var, bittiğinde tokatlar var, küfürler var şu bu var... Federasyon başkanıyla doğrudan ilintili olan medyanın tavrı sanki Galatasaraylılar durduk yerde böyle bir şey yapmış da kendi kendilerine kavga yaratmış gibi bir Galatasaray pozisyonu oluşturdu!
DURDUK YERE KAVGA ÇIKMIŞ GİBİ
16
ADALET HİSSİ UYANDIRMIYOR
Bu meseleyi medya daha önce gündeme getirseydi, iyi niyet olabilirdi. Hasan Şaş aynısını Kasımpaşa maçında yaptı, kimsenin gıkı çıkmadı. Ne hakem ne başkası! Geçen sezon Başakşehir maçının devre arasında... Arkasından ağır cezalar. Özellikle Terim'e verilen cezada ben artniyet arıyorum. Rodrigues... Rodrigues'in yaptığıyla ilgili ekrandan bir şey görmedim. Adam kovalamasıyla ilgiliyse Muğdat da adam kovaladı, ona niye ceza yok? TFF'nin tavrı, bir adalet hissi uyandırmıyor
ADALET HİSSİ UYANDIRMIYOR
15
TERİM, YÖNETİMİ EZİYOR

Terim de etrafına baktığında etrafındakilerin en tecrübelisi olduğunda kendine bu görevi biçiyor. O yüzden de yönetim bunu istese de istemese de Terim'in adı yönetimi eziyor. Ancak bu durum bu yönetime özel değil, Dursun Özbek yönetimine de olacaktı. Çilekler dönemini yaşatan, parayı saçıp satan Ünal Aysal bile Terim'in adı altında ezildiği için onu yollamadı mı?

TERİM, YÖNETİMİ EZİYOR