Yoğun bir ilginin olduğu konferansta konuşan Doç. Dr. Ümit Kocasakal Türkiye’nin şuan bir yol ayrımında olduğunu ve çok önemli bir halk oylamasına doğru gidildiğini belirterek, “Diyorlar ki, bu bir rejim değişikliği değil, sistem değişikliği. Ben diyorum ki, millete ait olan egemenliği bir kişiye devredip devretmemeyi konuşuyoruz, tartışıyoruz. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olması beş yıldan beş yıla oy kullanmayı mı içeriyor? Demokrasinin tanımı halkın kendi kendini yönetmesi. Halk, millet kendi kendini nasıl yönetecek? Bu iki soruya yanıt verdiğimizde milletin nasıl aldatıldığını çok iyi göreceksiniz. 

 Bu Meseleye Takım Tutar Gibi Bakamayız 

Bu kadar hayati ve milli meseleye takım tutar gibi bakamayız. Biz halk oylamasında ülkeyi yönetecek iktidarı belirlemeyeceğiz. Bu bir genel seçim değil. Ülkenin geleceği ile ilgili hayati ve milli bir mesele. Bu halk oylamasında evet diyebilirsiniz. Evet derken neye evet dediğinizi, hayır derken neye hayır dediğinizi bilmek önemli. Kayıtsız şartsız millete ait olan egemenlik milletten alınıp tekbir kişiye devredilecek diyorsak bunun nedenini ve gerekçesini de açıklamak zorundayız. Bu geçmeyecek. Bir milli uyanış, milli refleks devreye girdi. Eğer bu değişiklik geçerse, egemenlik kayıtsız şartsız tek bir kişinindir haline dönüşecek. Millete ait olan egemenlik hiçbir kişi veya zümreye, veya sınıfa bırakılamaz. Hiç kimse kaynağını anayasadan almadan devlet yetkisi kullanamaz. 

Aman Dikkatli Olalım 

Biz hepimiz artık beş yıldan beş yıla gidip sadece oy kullanacak birer robot durumuna düşüyoruz. Burada yapılmak istenen tek şey saltanat ilanı. Kim buna yıllar önce evet diyor. İsmi konmamış bu projeyi kim savunuyor FETO örgütünün başı. Kim savunuyor İmralı’daki terör örgütünün başı. Ne diyor? “Başkanlık sistemi düşünülebilir. Biz Tayyip Beyin başkanlığını destekleriz Biz AKP ile temelde başkanlık ittifakına girebiliriz” Gördünüz mü kim evet diyor. Yine bir evetçi Eski AKP’li şimdiki  HDP’li Altan Tan ne diyor?“Apoda gerilla da başkanlık sistemiyle Diyarbakır’ın özerk bir eyalet olacağının bilincindedir. Biz niye başkanlık sistemine karşı çıkalım ki!” Kim evet diyor, kim hayır diyor. Evet diyen partilerden birisi de HÜDAPAR. Bu partinin bütün programı Türkiye Kürdistan’ı üzerine kuruludur. Şimdi tam zamanı Türkiye için Kürdistan için sözümüz var diyor. Neden? Diyarbakır’ın eyalet olacağının bilincinde. Şimdi ben diyorum ki, bu sistemle Türkiye eyaletlere götürülecek. Aman dikkatli olalım” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilisim