Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kendisine Suriye Demokratik Güçleri Yönetim Kurulu Başkanı diyen İlham Ahmedgünlerdir Amerikan Kongresi'nde temaslar yapıyor.

        İlham Ahmed YPG terör örgütünün en üst düzey yetkililerinden birisidir de. Washington’da onu tanıyanlar kadının tam bir PKK militanı olduğunu söylerler.

        İlham Ahmed, Temsilciler Meclisi'nde bir komisyon toplantısına katıldı ve Türkiye aleyhine malum söylemlerini yaptıktan sonra Mazlum Kobani’nin Washington’a gelip Trump ile görüşmesi için kampanya da yapıyor.

        Senato tarafında ise 4 senatör İlham Ahmed ile buluştu ve onu dinlediler.

        *

        Kongre’ye yakın kaynaklar yakında Ermeni Yasa Tasarısı'nın oylanma sürecine sokulacağını söylüyorlar. Bunun hızlandırılmasınınKongre’nin Türkiye’nin son günlerdeki başarılarına karşı bir şeyler yapma arzusundan kaynaklandığı da söyleniyor.

        Ermeni Yasa Tasarısı'nın yanı sıraKongre’de dört ayrı yaptırım tasarısının bulunduğu ve bunlardan bir tanesinin yönetime rağmen geçirilmesi için iki partiden de destek olduğu belirtiliyor.

        *

        Eğer İlham Ahmed’in çalışması sonuç alır da Mazlum Kobani Washington’a getirilirse Başkan Erdoğan’ın bu olduğu takdirde buraya gelip başkanla görüşeceğine şüpheyle bakılıyor başkentte. Trump bu teröristle görüştüğü takdirde Başkan Erdoğan’ın ondan sonra gelip Trump’la görüşmek isteyeceğine kimse fazla ihtimal vermiyor Washington’da.

        Diğer Yazılar