|
Brezilya şansıyla

Turnuva ilerledikçe ortaya çıkan bir gerçek var. Büyüklerimizden dinlediğimiz, gözümüzle izlediğimiz tüm Brezilya milli takımlarının en kötüsü bu. Şu ana kadar, kendinden güçsüz olsa bile, biraz derli toplu olan ve hedef sahibi her rakip karşısında zorlandılar. Kendileri de bu durumun farkında olacaklar ki her karşılaşmayı psikolojik bir savaşa çevirme yolunu seçiyorlar. Milli marş okurken başlıyor bu savaş, maç içinde hakem ve rakip taciziyle devam ediyor. Tansiyonu yükseltip misafir takımı sindirme çabası içerisindeler. Görünen o ki, kendilerini yeterince güçlü hissetmedikleri için adil dövüşü reddedip, hakemlerden onların lehine basit düdükler çalmalarını bekliyorlar.

Brezilya"nın yetersizliği yanında Şili de çok tehlikeli bir takım. Her an patlama yapabilecek, sonucu değiştirebilecek güce sahipler. Dün de kaybedecek bir şeyleri yoktu ve bu durum daha çok çekinen, baskı altında olan tarafın Brezilya olmasına sebep oldu. David Luiz"in golünden sonra, Şili ataklarında Oscar"ı sağ bek, Hulk"u sol bek, Marcelo ve Alves"i de stoper olarak izlememiz de bu yüzdendi.

Neymar, ev sahibi olmanın ve bunun yol açtığı şampiyonluk baskısını kaldırabilen Brezilyalı tek hücum oyuncusu. Dün, etrafındaki hiçbir oyuncu ona ayak uyduramadığı için o da verimsiz kaldı. İlk maçta Hırvatistan karşısındaki performansıyla parlayan ve turnuva ilerledikçe büyümesi beklenen Oscar sıfır katkıyla oynadı. Fred, Hulk ve Jo"nun nasıl Brezilya milli takımı oyuncuları oldukları zaten büyük bir soru işareti. Neymar"a hafif bir omuz bile veremiyorlar. Hal böyle olunca da hiç alışkın olmadığımız, izlemesi sıkıcı bir Brezilya ortaya çıkıyor. Şili"nin grup maçlarının en yıpranan takımlarından olduğu için maçın son dakikaları ve uzatmanın bazı bölümlerinde baskı oluşturabildiler. Ev sahibi takımın golü gelmedi ama Şili"nin 120"inci dakikada direkten dönen topu; Brezilya"nın şansı, maçın dönüm noktası oldu. Penaltılar, bu kötü Brezilya"yı bir tur daha ileri götürdü. Fakat, bundan sonra daha güçlü takımlar karşısında bu görüntüleriyle ayakta kalmaları zor.

10 yıl önce
Brezilya şansıyla
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset