Bozoğlu´ndan Örnek Trafik Değerlendirmesi

Bozoğlu´ndan Örnek Trafik Değerlendirmesi

Çaykara´lı Emekli 1.Sınıf Emniyet Amiri Süleyman Bozoğlu Öncelik Hayatın,Öncelik Yayanın Projesinin Sürücülerimiz Tarafından Henüz Algılanamadığını İfade Etti.

BOZOĞLU´NDAN ÖRNEK TRAFİK DEĞERLENDİRMESİ

35 Sene Emniyet Müdürlüğümüzün çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra Emekliye ayrılan Çaykara´lı Emekli 1. Sınıf Emniyet Amiri Süleyman Bozoğlu örnek bir çalışmanın  daha altına imzasını attı.

Çaykara Eğridere Mahallesinden olan 1. Sınıf Emniyet Amiri Süleyman Bozoğlu 2019 Yılında İçişleri Bakanlığı tarafından Trafik kazalarının azaltılması ve yayaların karşıdan karşıya geçmesi ile ilgili uygulamaya konulan ?Öncelik Hayatın,Öncelik Yayanın? Projesi ile ilgili Değerlendirmede bulunan 1. Sınıf Emniyet Amiri Süleyman Bozoğlu Proje ile ilgili Ülkemizin hiçbir yerinde yeteri kadar bilinç oluşmadığını ifade etti.

/resimler/2019-6/12/1224382162139.jpg

İHA(İhlas Haber Ajansı)´ya açıklamalarda bulunan Bozoğlu Projenin son derece Mantıklı bir Proje olduğunu ancak Sürücülerimizde henüz bu bilincin oluşmadığını ifade etti.

Proje kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından Trafikte Yaya Önceliği bilincinin oluşturulması ve Yaya Geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile uygulamaya konulan ?Öncelik Hayatın,Öncelik Yayanın? Projesi kapsamında 2019 Yılının Yaya Öncelikli Trafik Yılı İlan edildiğini anımsatan 1. Sınıf Emniyet Amiri Süleyman Bozoğlu Trafikte bu kurala uymayan sürücülere uygulanan 603 TL para cezasının caydırıcı olmadığını ve de sürücülerin hala Trafikte Yaya Önceliğini kavrayamadığını i,fade etti.

Emniyet Teşkilatında 35 sene çeşitli Görevlerde bulunduktan sonra 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Amirliği Görevlerini yaptıktan sonra Emekli olan 1. Sınıf Emniyet Amiri Süleyman Bozoğlu projenin tam anlamı ile uygulanamadığını ifade etti.

/resimler/2019-6/12/1224553725073.jpg

Proje Kapsamında öncelikli olarak sürücülerin yayalara öncelik vermesi gerektiğini ifade eden Emekli Emniyet Amiri Bozoğlu proje ile bu konuda farkındalık oluşturulmasına rağmen Trafik Işığı bulunmayan yaya geçitlerinde sürücülerin bu kurala kesinlikle uymadıklarını ifade etti.

İçişleri Bakanlığımızın ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün örnek uygulamalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Emniyet Amiri Bozoğlu ne yazık ki sürücülerimizin bu kurallara uymadıklarını sözlerine ekledi.

Hem Yetkililerin hem de Sürücülerin bu konuda çok daha dikkatli davranmaları gerektiğini ifade eden Emniyet Amiri Bozoğlu Emniyet Müdürlüğü tarafından bu konuda Seminerler ve Eğitimlerin verilmesi gerektiği ve de Araç Sürücülerin bu Seminerlere katılımlarının mutlaka sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Emekli 1. Sınıf Bir Emniyet Amiri olarak Trafikte Yaya Bilincinin Oluşturulması anlamında Türkiye´nin her yerinde Sürücülerin Eğitilmesi, anlamında Fahri olarak görev almaya hazır olduğunu ifade eden Emniyet Amiri Süleyman Bozoğlu Emniyet Müdürlüğünün Uygulamaya Koymuş olduğu Öncelik Hayatın,Öncelik Yayanın Projesine uymayan sürücülere verilen 603 Lira para cezasına rağmen Sürücülerimizde Yaya Bilincinin henüz oluşmadığını sözlerine ekledi.  

BOZOĞLU´NU ANIMSAYALIM

Çaykara´nın Eğridere Mahallesinde, Yıllarca ülkemizin değişik yerlerinde birinci sınıf Emniyet Müdürlüğü yaptıktan sonra emekli oldu. Fanatik Trabzonsporlu olan Süleyman Bozoğlu Mahallesinde yaptırdığı yeni evini Trabzonspor renkleriyle boyatarak evinin her yerine Trabzonspor amblemini astı. 

 Uzun süre Türkiye´nin birçok yerinde görev yaptığı 1´nci sınıf Emniyet müdürlüğünde Trabzonspor aşkını hiç çekinmeden ifade ettiğini söyleyen Süleyman Bozoğlu,? 1970-1980 yıllarındaki Trabzonspor´a hasret kaldık ama Trabzonspor sevdamız bitmez. Kötü gün dostluğu en makbulüdür. İnşallah bundan sonra gönlümüzde taht kuran Trabzonspor´umuz başarılı olur. Benim yaptığımın adı fanatiklik değil, gönülden bağlılıktır. Bu yıl Trabzonspor biraz başarısız olsa da takımımızın her zaman yanındayız" dedi.



İlginizi Çekebilir