BOYNER’E BOYKOT ÇAĞRISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOYNER’E BOYKOT ÇAĞRISI!


 

Boyner’de bir kişide görülen Covid-19 vakasının ardından alınmayan önlemler nedeniyle 20 mağaza emekçisinde de Covid-19 pozitif çıkmasının ardından, Forum Boyner önünde eylem yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü, halkın ve emekçilerin sağlığını riske atan Boyner’e boykot çağrısı yaptı.

AYŞENUR ÖNAL

Artan vaka sayılarına rağmen karantinaya alınmayan Boyner ve çeşitli mağazaların açık olmasına tepki gösteren Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü, Mersin Forum AVM önünde eylem yaparak, duyarlı Mersinlileri boykota davet etti.

Eylemde okunan basın açıklamasında, salgının ilk günlerinde en az vaka görülen kentlerden birinin Mersin olduğu, fakat gelinen süreçte Mersin'in salgının merkezlerinden birine dönüştüğü belirtildi. Boyner mağazası önünde açıklama yapan TİP Mersin İl Örgütü Sorumlusu Bülent Ufuk Ateş, “Kentimizde de oldukça dramatik günler yaşıyoruz. Salgının ilk döneminde halkımızın gösterdiği özveri ve disiplin sayesinde virüsün en az görüldüğü yerlerin başında Mersin geliyordu. Ancak patronların kâr hırsı ile iktidarın politikaları sonucu şehrimiz pandeminin yeni merkezlerinden biri durumuna geldi” dedi.

“KAR HIRSI SONUCU 20 KİŞİDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ!”

Boyner’de çalışan bir emekçide Covid-19 tespit edilmesine rağmen mağazayı karantinaya almayan ve 20’ye yakın mağaza emekçisine Covid-19 bulaştığını kaydeden Ateş, “Hatırlanacağı gibi Türkiye İşçi Partisi bundan bir süre önce Forum AVM de yer alan Boyner mağazasında bir çalışanda Covid-19 pozitif tanısı konduğunu, anılan iş yerinin kapatılarak karantinaya alınması gerektiğini, işçilere de ücretli izin verilmesi konusunda uyarıda bulunmuştu. Bu uyarımızın dikkate alınmaması hiçbir tehlike yokmuş gibi kâr hırsıyla emekçilerin zorla çalıştırılmaya devam ettirilmesi sonucu bugün Boyner’de 20 çalışanda virüs tespit edildiği bilgisine ulaştık. Üstelik pozitif çıkan vakalar Boyner’le sınırlı değildir. Aynı AVM de bulunan LCW, De Facto, YKM, Koton başta olmak üzere birçok mağazada emekçiler virüsten kaynaklı hayatları tehlikeye atılmaktadır” diye konuştu.

MERSİNLİLERE BOYKOT ÇAĞRISI!

Covid-19 tespitine rağmen kar hırsıları nedeniyle mağazayı karantinaya almayan Boyner ve birçok mağazayı boykot etme çağrısı yapan Ateş, “Tüm patronlar bilsinler ki işçiler ve emekçiler sahipsiz değildir. Türkiye İşçi Partisi tüm emekçilerin partisidir ve patronlarla mücadele kararlılığını hep göstermiştir. Mersin halkını da mücadeleye omuz vermeye davet ediyoruz. Başta Boyner olmak üzere kâr hırsı uğruna tüm kente virüsün yayılmasına neden olan AVM deki mağazaları boykota çağırıyoruz” dedi. Açıklamanın ardından sosyal medyada #BoynerBoykot çalışması başlatıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA