Böyle Sorun Kimsede Yok

Böyle Sorun Kimsede Yok

Denizli ilinde ikamet eden 69 yaşındaki Mehmet Uçar isimli vatandaşın kimliğindeki hata yüzünden hiç doğum gününü kutlamadığı meydana çıktı.

A+A-

Mehmet Uçar isimli vatandaş hiç doğum günü kutlamadığı ve kimliğinde doğum tarihinin yanlışlıkla “00.00” yazıldığı ortaya çıktı.

Doğum tarihinden dolayı banka ve kurumlarda sorun yaşadığını ifade ede Mehmet Uçar, yapabilecek bir şeyi olmadığını, durum  böyle olunca hayata kaldığımız yerden devam ettiğini ve bundan sonrada böyle olacağını dile getirdi.

Denizli'de yaşayan Mehmet Uçar'ın kimliğini görenler çok şaşırıyorlar. Kimliğin doğum tarihi kısmında ay, gün ve tarih bölümünde "00.00.1949" yazıyor. Uçar,  kimliğimde gün ve ay yerinde 00 yazdığını, resmi dairelerde zaman zaman bazı sorunlar yaşadığını ama resmi işlemlerde bu tarih '01.07' olarak geçtiğini, İl Nüfus ve Vatandaşlık İşlerine daha evvelden müracaat ettiğini ama bir sonuç alamadığını belirti.

Bankalarda Büyük Zorluk

Uçar bununla birlikte bankaların müşteri hizmetlerini aradığında da doğum tarihini doğrulatamadığından çoğu zaman telefonların yüzüne kapatıldığı belirterek en büyük sorunu bankalarda yaşadığını, Bankalarda her hangi bir işlemi olduğu zaman veya şifresini unuttuğu zaman şifre istediğini anne kızlık soyadının belli harflerini sorduklarını onu cevaplandırdığını, ama doğum tarihinin ay ve gününün onların sistemine nasıl kayıt olduğunu bilemediğinden  '00.00.1949' dediğini, yanlış bilgi diyerek telefonu kapatmak zorunda kaldığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.