Trabzon’u vuran sağanak yağışın ardından Ortahisar Belediyesi yağışın başlamasıyla birlikte tam takım sahada yer aldı. Büyükşehir ve TİSKİ ekipleriyle koordineli bir şekilde problemli noktalara kısa zamanda müdahale edilip, vatandaşların mağduriyeti giderildi. Ancak öyle bir hata yapıldı ki tüm bu çalışmaları gölgede bıraktı.

Ortahisar Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından, “Şehrimizde yaşanan sağanak yağış nedeniyle oluşan olumsuzluklara karşı oluşturduğumuz kriz masasına 0462 372 00 01 nolu telefonla birlikte 2116 ve 2514 nolu telefonlara da taleplerinizi iletebilirsiniz” mesajını paylaştı. Buraya kadar her şey güzel de yukarıda verilen numarayı arayan vatandaşlar büyük şokla karşılaştı. Çünkü bu numara bir hurdacı dükkânına ait.

İddia Teoman Yılmaz’a ait. Yılmaz, “Böyle rezalet yok. Telefonda hurdacı çıkıyor. Adam diyor ki bezdim. Ben başkan olsam ilgili daire başkanı ve müdürü almıştım görevden, hiç şansı yoktu. Vatandaş ile kafa bulmaya müsaade etmezdim. Bu işin sehveni olmaz, gözden kaçtısı olmaz. Can pazarı.. İnsanlar en zor anda telefona sarılacak. Karşıda hurdacı. Herkes işini adam gibi yapacak, yapamayan gidecek. Yapabilen, dikkatli olabilen, tedbirli olabilen gelecek” dedi.

Yapılan uyarı ve tepkiler üzerine ise telefon numarası ‘0462 372 00 00’ olarak düzeltildi.

Editör: Haber Merkezi