AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, dün yaptığı açıklamada yol sorunlarının git gide arttığını söyledi. Artan yol sıkıntılarından dolayı Keşan Belediyesi’nin bir şey yapamaz hale geldiğini ve yollarda kullanılması gereken materyallerden farklı, halk sağlığına tehdit oluşturan maddelerin kullanıldığını belirten Boyalık, “Bugün adliyenin bulunduğu ve hızla gelişmekte olan Belkoop tarafı ve Yörük Mahallesi'nden gelerek Adliye Sarayı'na giden yol oyuk içerisinde. Hatta asfaltı olmayan köylerimizdeki yollardan bile daha kötü bir yol durumunda. Her gün yüzlerce arabanın gidip geldiği bir yerde insanların arabalarıyla sürekli Ulaşım ve kolay ulaşım sağlanması gereken bir adliye yolun bu halde olması utanç verici bir durumdur. Belediyenin mutlaka buraya bir el atması lazım. Bu yolların gecikmeden yapılması gerekiyor. Kışın çamurdan ağlaşıyorduk, yazın da tozdan. Bu kalkan tozlar,  hepimizin ciğerlerine yapışıyor, sağlık açısından da çok uygun değildir. Her gün bu yolların sulanması lazım.”

KEŞAN’IMIZIN HİZMETE İHTİYACI VAR

Asfalt kırığı dökülerek yolların tamir edilmeye çalışıldığını dile getiren Hüseyin Boyalık, “Böyle bir anlayış yok. Kışı çamur içerisinde geçirdik, yazı da toz içerisinde geçirmemeliyiz. Keşan’ımızın hizmete ihtiyacı var, küllerle Evet yanlış duymadınız kalorifer kazanlarında çıkan cüruflarla yol yapan bir belediye ihtiyacımız yok. Küllerle yol yapılır mı? Okulu çıkan zaten güllerin içerisinde hava kirliliğine sebebiyet veren bir durum var, Keşan Belediyesi küllerle yol yapar hale geldi. Keşan Kredi Yurtlar Kurumunun yanından giden yol küllerle yapılmış. Kalorifer kazanlarından çıkan küller olan bir anlayış Keşan'da olmamalı. Oradan çıkan tozlar bizim çocuklarımızın ciğerlerini yapışıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Belediye iki tane yeni iş makinesi almış, iyi günlerde kullanılsın. Keşan’a böyle iş makinelerinin daha fazla alınması lazım. İki tane değil, bütün İş makinelerinin Keşan Belediyesi tarafından yenilenmesi lazım. Keşan Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde aldığı 2 adet yeni iş makinesi ile ilgili de konuşan Boyalık şunları kaydetti: “Ekonomik değerini yitirmiş tarihi eser olmaya yüz tutmuş olan makinelerinin Keşan Belediyesi tarafından kullanılması yanlış. Böyle yeni model yeni teknoloji ile üretilen makinelerin alınmasından gurur duyduk. Ama maalesef bu makinelerin üzerine Keşan halkının ödediği vergilerle alınmıştır diye üzerine not yazılmış. Asla ve asla böyle bir şey yok. Keşan halkının bundan sonra ödeyeceği vergilerle ödenecektir yazması lazım. Yani işin açıkçası şudur ki; kredi ile alınmıştır. Keşan halkının ödediği vergilerle değil, Keşan halkının ödeyeceği vergiler ile ödenecektir. Keşan’a hizmet lazım. Biz bu eksikliklerin her zaman takipçisi olacağız. Kötü yolları ve bu yapılan yanlış işleri eleştirecek merci her zaman biz olacağız.”

KEŞAN BELEDİYESİ 3 YILDAN BERİ VERDİĞİ HANGİ SÖZÜ TUTTU?

Hüseyin Boyalık, üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı olarak Belediye Meclis üyelerimizle il genel meclisi üyelerimizle ve ilçe yönetim kurulu üyelerimizle birlikte işlerin takipçisiyiz. Belediye seçimleri geçeli 3 yıl oldu. Halkımız bir irdelesin, Keşan Belediyesi 3 yıldan beri verdiği hangi sözü tuttu? Hangi seçim vaadini yerine getirdi? Söz verdik, başardık diye yazdığı sadece Pazar Yeri Kompleks var, güya Kapalı Pazar Yeri Kompleksi. Son yağmurlarda çatısı çöktü, yağmurdan akar hale geldi. Keşan'da bakın kaldırım denilen bir şey yok. Allah aşkına şu kaldırıma bir bakın, 1 metrelik kaldırım. Kaldırımlar ağaç dikmek için değil, gitmek içindir. Kaldırımlar insanların yürümesi için. Zaten bir buçuk metre kaldırım, ortaya da bir tane ağaç dikerseniz burada nasıl yürünecek? Keşan'da kaldırım diye bir şey yok. Bir an önce döksünler asfaltları. Yama yapmasınlar ama yaptıkları yamalarda 3 gün sonra çöküyor çünkü. Bu işleri düzgün yapsınlar. Bizim paralarımızı heba etmesinler. Yarım yamalak asfalt yapıyorlar. Kaldırımıyla yoluyla her şeyiyle insanlara örnek olsunlar. Bizim çarşımıza Yunanistan'dan müşteriler geliyor. Yakında hiç kimse gelmeyecek. Keşan esnafı kan ağlayacak. İnsanlar kötü olan hiç bir yere gitmez. Önce etrafına bakar, kaldırımı var mı? Yolu var mı? Çarşı içerisinde oturup dinlenebileceği bir düzgün bir Parkı var mı? Çarşıda insanların tuvalet ihtiyacını giderebileceği düzgün bir umumi tuvalet yok. Pazar yerinde de yok. İnsanlar artık buna bakacaklar belediyede bu işlere bakmak zorunda. Sosyal belediye diye övünüyorlar ya, bunlara bakmak zorundalar.”

KÜLLERDEN BİR YOL YAPMAK AKIL MANTIK İŞİ DEĞİL

Son olarak Yeni Mahalle Mustafa Fehmi Kubilay Caddesi’nde bulunan Gazi Evrenos Öğrenci yurdunun yoluna değinen Hüseyin Boyalık, “Yaklaşık 300 öğrencinin barındığı Kredi Yurtlar Kurumuna ait olan iki tane binanın etrafında küllerden bir yol yapmak akıl mantık işi değildir. Ayrıca bu yurdun her iki tarafında da topraktan bir yol var. Buradan kalkan tozların hepsi insanların ciğerleri yapışmaktadır. O yüzden özellikle Kredi Yurtlar Kurumu bölgesinde etrafındaki yolların daha derli toplu olması lazım. Öğrencilerimizin, gelecek nesillerimizin yaşadığı bu yerlerin daha yaşanabilir hale gelmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.