MURAT ARKAN

HİÇBİR DİKTATÖR KENDİSİNİN YARGILANMASINA MÜSAADE ETMEZ

Halkın daha refah içerisinde yaşaması gerektiğini ve bunu Atatürk İlke ve İnkılâplarından öğrendiklerini belirten Boyalık, “Sayın Muharrem İnce külhanbeylik yaptı. Çünkü insanların niçin hayır diyecekleri hakkında ben bir tane lafını duymadım. Sürekli hükümeti kötüledi, Atatürk’ü sevmiyorlar ifadesini kullandı. Lafı oraya getirdi. Biz öncelikli olarak Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip bir partiyiz. Atatürk İlke ve İnkılaplarının gösterdiği yolda hizmet vererek en önemlisi de devletine sadık olarak, Cumhuriyetine sadık kalarak icraatlarını yapmaktayız. Sayın Kılıçdaroğlu, bunları bilmiyor olabilir ama sanıyorum ki, buraya gelen Sayın İnce de bunları bilmiyor. Egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunu sanırım unutuyor. Halkın daha refah içerisinde yaşaması gerektiğini biz Atatürk İlke ve İnkılâplarından öğrendik. Dış güçlere boyun eğilmemesini de devletçilik ilkesinden öğrendik. AK Parti bir defa bile Atatürk İlke ve İnkılaplarına aykırı hareket etmemiştir. Isıtıp ısıtıp bu işleri milletin önüne getirmektedirler. Hep aynı. Hiçbir diktatör kendisinin yargılanmasına müsaade etmez. Hiçbir diktatör kendisini görevden alacak bir meclise müsaade etmez. Yetkiyi TBMM’ye vermez. 301 oyla Cumhurbaşkanlığı hakkında soruşturma açılabiliyor. Meclis kendisini de fesih edip Cumhurbaşkanlığı görevine de son verebiliyor.”dedi.  

TAKIM TUTAR GİBİ SİYASİ PARTİ TUTULMAZ.

250 yıllık geçmişe sahip Amerika Birleşik Devletleri’nde 45’inci başkanın değiştiğini ve Türkiye’de de 100 yılda 65 hükümet değiştiğini belirten Boyalık, şunları kaydetti: “Biz Cumhuriyetimize sizden daha fazla sadığız. Biz sizden fazla Cumhuriyetçiyiz. Biz millete her zaman güvendik. Her zaman sandık dedik. Sayın İnce buraya geldi. Bir tane niçin hayır deneceği hakkında bir açıklaması yok. Okuyun bütün açıklamasını. Size soruyorum Amerika tek adamla mı yönetiliyor? Onların da meclisi var.  Sayın Çavuşoğlu, çok güzel bir örnek verdi. 250 yıllık bir Amerika’nın 45’inci başkanı oldu. Türkiye’de 100 yılda 65 hükümet değişti. Artık istikrar için bizim daha iyi bir sisteme geçmemiz gerekiyor. Burada bir seçim yapmıyorsunuz. İllaki Sayın Cumhurbaşkanımız olacak diye bir şey yok. İyi bir aday çıkarın. Bunda bir sıkıntı var mı? Yok. Geçmişten de halkımız zaten ders alıyor. 5 Nisan karaları bilinmiyor mu? Ahmet Necdet Sezer Anayasa kitapçığını Bülent Ecevit’e fırlattığı zaman kriz olmadı mı? Çok örnekler sayabiliriz. Keşan’da CHP tabanının bu işe evet diyeceğini düşünüyorum.  Keşan’da da halkımızın evet diyeceklerine inanıyorum. Zamanında Cumhurbaşkanın da halk tarafından seçilmesine CHP hayır dedi. Ne çıktı seçimin sonucu? Ülke geneli %69 çıktı. Keşan’da %28 çıktı. Artık Keşan bu ön yargıyı kırmalı. Takım tutar gibi siyasi parti tutulmaz. Cumhurbaşkanlığını şimdi direkt olarak halk seçiyor. Artık milletvekili transferi yok. Kapalı kapılar ardından siyaset yapmak ta yok. Siyaseti artık halk yapacak. Anayasa komisyon çalışmalarında niçin kaçtıklarını halka anlatsınlar. Neden terk ettiklerini anlatsınlar. Meclisteki oylamalarda bile kavga çıkardılar. Bu işler artık böyle olmuyor. Halk Cumhurbaşkanlığının halk tarafından seçileceğine o gün evet derlerdi. Halka güvenmiyorlar. Vesayetçi sistem istiyorlar. Gerçek halk yönetecek artık bu ülkeyi.”

TOPLULAŞTIRMA, ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Keşan’da hizmetlerine devam ettiklerini belirten Boyalık, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz kesinlikle ne Atatürk düşmanıyız, nede Cumhuriyet düşmanıyız. Allah razı olsun MHP’den. Bu ülkenin selameti için güzel bir duruş sergilediler. Gizli oyla yapıldı bu Anayasa maddelerinin oylanması. Kiminle ortak olduklarına bakın kararı verin diyorum. Keşan’da da durmak yok yola devam diyoruz. Keşan’da da hizmetlerimiz devam ediyor. Köylerimizde dere ıslahları yaptık. Köprüler yaptık. Bu sene de göletlerimizin inşaatı tamamlanıyor. Toplulaştırma çalışmalarımız başlıyor. Kadıköy, Bahçeköy, Siğilli, Çamlıca, Çelebi, Mahmutköy, İzzetiye, Mercan, Seydiköy, Şükrüköy ve Keşan’da başlıyor. Sulama sistemleri tamamlandı. Hem ulaşım açısından hem de dağınık arazilerin bir araya toplanmasında ve hisseli arazilerin toplanması için önemli bir gelişme. Netice itibariyle hisse anlamında toplu bir temizlik oluyor. Bizim bu köylerimiz için büyük bir fırsattır. Bu toplulaştırmalardan yüz akımızla çıkalım. Bize eksi getirmeyecek. Tam tersine büyük katma değer katacaktır. Menfez çalışmalarına devam edilecek. Zaman içerisinde tamamlanacak. Kipa’nın yanında olan dere’nin müjdesini vermiştik. Kötü görüntü oradan kalkacak. Bu yaz sonunda suyunun berraklığın göreceğiz. Orası bir park gibi olacak. Biz çok orasının ıslah edilmesini çok bekledik. Ama Belediye yapmadı. Yolun iki tarafında da bu dere ıslahı olacak.”