Keşan Tüm Sivil Emekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yalçın Akay, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık'ın önceki günlerde açıkladığı, devlet tarafından el konulan FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü)’nün kullandığı Keşan’daki Sema Kız Öğrenci Yurdu’nun, geçici huzurevi olarak kullanılmasını değerlendirdi.

Yalçın Akay, gazetemizin 22 Ağustos 2016 tarihli sayısında yer alan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’ın, “FETÖ’ye ait, Sema Kız Öğrenci Yurdu olarak bilinen binaya el konulmuştur ve bununla ilgili işlemler bitmiştir. Yeni huzurevinin imar işleri tamamlanıncaya kadar, bu yurt binası huzurevi olarak, yaşlı olan vatandaşlarımıza hizmet verecektir.” açıklamasını değerlendirerek, derneklerinin kurulduğu günden beri ilk hedeflerinin huzurevi olduğunu belirtti. Tesisin Keşan'a kazandırılması yönünde, huzurevinin gerçekleştirilmesine yönelik olarak kamuoyu oluşturduklarını söyleyen Akay, “Huzurevinin nerede yapılacağı, nasıl yapılacağı, ne zaman yapılacağı, ne kadar yere ihtiyacı olacağı konuları uzun süre tartışıldı. Ancak ne yazık ki bugüne kadar olumlu bir adım atılamadı.” diye konuştu.

İNSANIMIZI MUTLU EDECEK BİR GELİŞME

Birçok kişinin yalnız yaşadığını ifade eden Yalçın Akay, çeşitli nedenlerden dolayı aile fertlerini kaybedince, kadınların ve erkeklerin ilerleyen yaşlarda çaresiz kaldıklarını belirterek, “Bu nedenle kendilerine yardım eden olmayınca, sonu da iyi olmuyor. Bu bilinen bir gerçek. Bu çalışmalar, bahse konu alanda kadın ve erkeğin barınması mümkün olacak şekilde dizayn edilmelidir. Sayın Hüseyin Boyalık'ın, FETÖ’den kurtarılan bir kız öğrenci yurdunun geçici olarak da olsa huzurevi olarak kullanılacağına yönelik açıklaması var. Bu çok güzel ve tüm insanımızı mutlu edecek bir gelişme. Çünkü yarın ne olacağımız belli değil. İlerleyen günlerde dernek olarak Sayın Hüseyin Boyalık ile görüşmek için kapısını çalacağız. Biz Keşan'da oturuyoruz ve hangi partiden olursak olalım dargınlık kırgınlık olmaz. Bizler için ülkemize hizmet eden ya da edecek olan parti çok önemlidir. Hüseyin Boyalık ile yapacağımız görüşmeden sonra bu konuyla ilgili detaylı açıklamalar gerekli ise, bizler tarafından veya Boyalık tarafından yapılır.” şeklinde konuştu.