Boyalı Köyü Muhtarı Faruk Oflaz’ın kızı Figen Oflaz köyde ikamet eden kadınlarla kadın hakları üzerine söyleşi yaptı.

 Söyleşide, Konya Selçuk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. sınıf öğrencisi Figen Oflaz, bayanlara ders verdi. Köy Kur’an Kursunda bir araya gelen kadınlar, üniversite öğrencisi Figen’i dinledi.

Figen Oflaz: Kadın Gibi Bir Dünya İstiyoruz

Figen Oflaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Amacım köy kadınlarının bilinçlenmesini sağlamak ve köyünün kadınlarının sesini Türkiye’ye ve dünyaya duyurmak. Kadın, kadın hakları, çocuk yetiştirirken nelere dikkat etmeliyiz, kadına şiddet, mutsuz evlilikler, erken yaşta evlendirilen kızlar gibi konuları işledim. Kadın gibi bir dünya istiyoruz, kadın gibi gülen, kadın gibi üreten, kadın gibi üreten, kadın gibi konuşan, kadın gibi vefalı olmamız gerekiyor.

 Bu yüzden bir kadın hakları savunucuları olarak, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesiyle gurur duyuyoruz. İlk etapta Afyonkarahisar’ın tüm köylerinde bu tür söyleşilere katılmak istiyorum. Muhtar olan babama ve kadınlarımıza ve eşlerini buraya gönderen babalarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Ülkemi ve vatanımı seviyorum, bu şekilde mücadeleme devam edeceğim.”dedi.

 

Kadınlar: Eşler Arasında Kırgınlıklar Olabiliyor

Söyleşiye katılan kadınlar da yaptıkları ortak açıklamada, köylerinde kadın hakkının olduğuna inandıklarını ve eşlerinin kendilerini aç ve açıkta bırakmadıklarını ifade ettiler.

Kadınlar, zaman zaman eşler arasında kırgınlıkların ortaya çıktığını ancak, aile kavramının işe dahil olmasıyla bu kırgınlıkların sn bulduğunu söylediler.

Boyalı Muhtarı Faruk Oflaz da kızıyla gurur duyduğunu, çevre köy ve kasabalarda da kadınlarımıza söyleşi yapmak için kızını gönüllü elçi tayin etmek istediğini kaydetti