Boyabat'ta sokak köpekleri sahipsiz değil

 Boyabat'ta sokak köpekleri sahipsiz değil

Boyabat'ta sokak köpekleri sahipsiz değil

Boyabat Belediyesi, başıboş sokak köpeklerine, sahipleri tarafından bakılamayan hasta ve yaşlı hayvanlara kucak açıyor. 

Boyabat Belediyesi geçici bakımevinde, sahipsiz sokak köpeklerinin tedavisi yapılıyor, kısırlaştırılıyor, kuduz ve parazit aşıları yapılıp 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası uyarınca tekrar alındıkları yere bırakılıyor.

Bu kapsamda geçici bakımevine gelen sokak köpeklerinin gerekli tedavileri yapılarak, doğal hayata bırakıldı.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Belediye bünyesinde faaliyet gösteren hayvan bakımevi sayesinde sokak köpeklerini kısırlaştırıyoruz, tedavilerini yapıyoruz ve hayvan dostu bir belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi. 

Hayvanları koruyup kollamak vazifemiz olmalı diyen Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Merhamet eden merhamet bulur. Hadis-i Şerif'te buyrulduğu gibi "Yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin." değer görmek istiyorsak, değer vermeliyiz. İhtiyaçlarını dahi söylemekten aciz, yeryüzünün meleklerine "Can dostlarımıza" sahip çıkarsak,  merhamete, layık olabiliriz. Yaratılan her şey güzeldir, sevip koruyalım." dedi.


 


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
isimsiz
isimsiz - 4 yıl Önce

Bir haber için gösteriş emirli yaylasındaki köpeklere sinop sahip çıkınca tutuştu tabii

isimsiz
isimsiz - 4 yıl Önce

boyabat çöplüğündeki köpekleri gördünüz mü hiç açlıktan birbirlerini yiyorlar, hükümet konağı önündeki köpeklerle gösteriş yapmak kolay Allah dan dilerim dünya hesabını ahirete bırakmasın.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138