Boyabat'ta, Gençlik Şöleni Etkinliğine Tekvando Okulu Sporcuları Damga Vurdu (VİDEOLU)

Boyabat'ta, Gençlik Şöleni Etkinliğine Tekvando Okulu Sporcuları Damga Vurdu (VİDEOLU)

Boyabat ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı dönümü dolayısıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi.

Boyabat ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. yıl dönümü kutlamaları Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem ve antrenörleriyle birlikte çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstklal Marşının okunuşuyla birlikte Gençlik Merkezi üyesi gençler tarafından bayrağımızın göndere çekilmesiyle Çelenk Sunma Programı sona erdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Prof. Dr. Necmettin Erbakan Spor Salonunda Gençlik Şöleni etkinlikleriyle devam etti.

İlçedeki Ortaöğretim kurumlarından temsili 30'ar öğrenci, öğretmen ve idarecilerin katıldığı Gençlik Şöleni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşuyla başladı. Programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem :

"Tarihte esareti ne pahasına olursa olsun kabul etmemiş necip bir millet olan Türk Milleti bundan yüz yıl önce uzun harplerle yıpranmış, ordusu terhis edilmiş, yüzbinlerce şehit vermiş, bağrında milyonlarca yetimi ile yokluk ve sefalet içinde, düşmanın vatan toprağının her karışına ayak basmış olmalarının üzüntüsü içerisinde yaşamaya çalışıyorlardı.

Esareti, tarihinin hiçbir zamanında kabul etmemiş bu necip millet, İstanbul'dan 16 Mayısta Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milli mücadelenin küllenmiş ateşini harlamak ve prangalara vurulmuş özgürlük düşkünü, şehitliği bir muştu olarak kabul eden bu aziz ulusu harekete geçirmek için Bandırma Vapuru ile Galata rıhtımından demir alarak Samsun'a hareket etti. Bu deniz yolculuğu 9. Ordu Müfettişliği resmi görevinden öte Padişah Vahdettin'in Atatürk'e "Paşa, Paşa ! ..Şimdiye kadar devlete çok hizmet ettin. Bunların hepsi artık bu kitaba girmiştir. Bunları unutun, asıl şimdi yapacağınız hizmet hepsinden daha önemli. Paşa, Paşa ... Devleti kurtarabilirsin! " İnancında ve güveninde saklı bir milli mücadele yolculuğudur.

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı bu milli Mücadele Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir. Bu kutlu yolculuk Anadolu'da Türk istiklalinin ateşini yakmış Nene Hatunların, Yılmaz Efelerin, Sütçü İmamların, Seyit Onbaşıların, Ertuğrul Gazilerin, Fatihlerin, Yavuzların yaktığı ateşi Mustafa Kemaller eliyle bir daha yakmaktı. 

Anadolu'da aylarca kaza kaza, vilayet vilayet gezilerek çetin şartlarda toplantılar, genelgeler, kongreler düzenlenmiş, zemheri kışındaki karı delen ve baharı müjdeleyen kardelenler gibi bu aziz millette yokluğu, sefaleti, cephanesizliği, öksüzlüğü bahane etmeden milli kurtuluş baharına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile göz kırpmıştır.

Bu zorlu yolculuk Anadolu'nun ve Balkanların her bir köşesinden gelen yüzbinlerce vatan sevdalısının bir karışını bile vermeye ar ettikleri bu cennet misali yurdun ilelebet düşman işgalinden kurtulmasıyla son buldu.

Kurtuluş Savaşı, milli mücadele ruhumuzu en iyi yansıtan, tarihin en şerefli sayfalarında kendine yer bulan, bir milletin esarete boyun eğmeyişinin destanıdır. 19 Mayısta başlayan ve Kurtuluş Savaşı ile sonuçlanan bu milli mücadele ruhunun hiç kaybolmadığını, 15 Temmuz hain darbe girişimini tek vücut olarak bir gecede berteraf eden bu aziz milletin vatan sevgisinden anlıyoruz.

Bayrağımız hür olarak dalgalanıyorsa bunu borçlu olduğumuz başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor, tümgençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum" ifadelerinde bulundu.

Program, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Eren Mustafaoğlu'nun "19 Mayıs" isimli şiirini okuması, Halk Oyunları Antrenörü Türkan Erel yönetiminde halk oyunları ekibinin gösterisi, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Cevabı" isimli oratoryo gösterisi ile devam etti.

Başkanlığını Murat Usta'nın yaptığı ve Tekwando antrenörü Barış Tosun'un çalıştırdığı Boyabat Gençlik ve Spor Kulübü Tekwando sporcuları sundukları gösterileri ile salondaki seyircilerin beğenisini alıp alkışlarla teşekkür aldılar.

Tekwando öğrencilerinin gösterileri sonrasında, önceden yapılan çeşitli sportif yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve gruplara protokol üyeleri tarafından plaket ve ödülleri verilip hatıra fotoğrafları çekildi..

Ödüllerin verilmesi sonrasında salondaki seyircilerin ayrıldıkları görülürken, programın sonundaki konserin seyircisiz kaldığı görüldü.

Programa İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü, İlçe Jandarma Komutanı Astsb. Bçşv. Özay Topçu, Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Can Meral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, daire amirleri, okul müdürleri, stk temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2019, 20:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115