Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Diyanet İşleri Başkanlığında açık bulunan İstanbul İl Müftülüğüne Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı görevlendirildi.
Söz konusu karar 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38’inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince verildi.

MEHMET EMİN MAŞALI KİMDİR?
1967 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde doğan Mehmet Emin Maşalı, 1986'da Boyabat İmam Hatip Lisesi'nden, 1993'te Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.
Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 1996 yılında yüksek lisans yapan Maşalı, 2003 yılında Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora eğitimini tamamladı. Mehmet Emin Maşalı, 2011'de doçent, 2016’da Profesör oldu. Hâlen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kur'anı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Maşalı’nın kıraat ve tefsir alanlarında araştırmaları bulunmakta olup eserleri şunlardır: Mushaf Tarihi ve İmlâsı, Kaffâl eş-Şâşî ve Kur'an-Yorum Anlayışı, Kur'an'ın Anlaşılmasında Gâî (Teleolojik) Yorum: Geçmişten Günümüze Bir Tahlil Denemesi. 
 

Editör: Vitrin Haber