Boyabat'ta Okuyan Üniversite Öğrencileri "1. Pilav Şenliği" Düzenlediler

Boyabat'ta Okuyan Üniversite Öğrencileri "1. Pilav Şenliği" Düzenlediler

Sinop Üniversitesi Boyabat Yerleşkesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde okulun öğrencilerinden Abdullah Yolgösteren tarafından Boyabat'ın Meşhur Pirinci Nohutla Buluşuyor parolasıyla "1. Pilav Şenliği" etkinliği düzenlendi.

Etkinliğin amacının lezzetli meşhur Boyabat pirincini yurdun dört bir tarafından gelerek Boyabat ilçesinde öğrenim gören öğrencilere tanıtmak ve kaynaşmak olduğunu söyleyen Abdullah Yolgösteren,

"1. Pilav Şenliğinde, Boyabat'ın pirincinin, yemekleri dışında sabun gibi hijyen ürünlerine dönüştürüldüğünü, tamamen doğal olmak üzere anlatmaktı. Bir bakıma tanışma günü olan 1. Pilav Şenliği her yıl ilçemize  yeni gelen öğrencilerle ve halkında katılımıyla geleneksel bir hale dönüştürmeyi amaçlamaktayız." ifadelerinde bulundu. 

Yolgösteren, etkinliğe sponsor olan Hayal Kafe sahibi Kadir Ermiş'e teşekkür ederek "İlçemizin güzide cafelerinden Hayal Cafe'nin sahibi Kadir Ermiş ağabeyimizin finansörlüğünü ve sponsorluğunu yaptığı şenliğe katılıp öğrencilere pilav dağıtıp kaynaştırmasını sağladığı için tüm öğrenciler adına kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle yeni yılda bütün öğrenci arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

Şenliğe Dekan Yardımcısı Candaş Can, Genel Sekreter Ahmet Çeltikçi ve okulun hocaları ve öğrenciler katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2019, 19:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Aydoğan
Mehmet Aydoğan - 4 yıl Önce

İlçemizin böyle şeylere ihtiyacı var. Düzenleyen kişiyi tebrik ederim

SIRADAKİ HABER

banner115