Boyabat'ta Okul Servis Sürücülerine Eğitim Verildi

Boyabat'ta Okul Servis Sürücülerine Eğitim Verildi

Boyabat'ta Okul Servis Sürücülerine Eğitim Verildi

Boyabat'ta öğrenci servisi yapan sürücüler ve yardımcı personeline milli eğitim, jandarma ve polis trafik ekipleri tarafından eğitim semineri verildi.

Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Asb Kd. Bçşv Önder Tıngır, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Vekili Burak Bozlak, Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş, İlçe Milli Eğitim Destek Şube Müdürü Vedat Bozkurt, jandarma ve emniyetin trafik görevlileri ve servis sürücüleri katıldılar.

İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Asb Kd. Bçşv Önder Tıngır, konuşmasında sürücülerin araçlarında bulundurmaları gereken belgelerin bulundurulması, araç sigortalarının ve muayenelerinin zamanında yapılmasını, sağlık çantası ve yangın tüplerinin kullanıma hazır vaziyette bulundurulması gerektiğine dikkat çekti.

Tıngır, servis araçlarının teknik bakımlarının da zamanında yapılmasını söylerken, "Öğrencilerin emniyet kemerlerini takmaları konusunda dikkatli olup emniyet kemerlerin takılı olup olmadığını kontrol etmeden aracınızı hareket ettirmeyiniz. Çocukların araca binmesi ve indirilmesi anında herhangi bir kazaya meydan vermemek için sizlere söylenen talimatlara kesinlikle uyacaksınız. Hepinize kazasız belasız bir yıl diliyorum" dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Vekili Burak Bozlak, konuşmasında salondaki misafirleri selamlayıp hayırlı ve kazasız sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diledi.

Bozlak, konuşmasında "25.10.2017 tarihinde değişen okul servis araçları yönetmeliğinde araçlarda ve sürücülerde bulunması gereken özellikler ne ve açıktır. Bunlar kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş. Biz denetlemelerimizde fazla bir eksiklik görmedik. Ancak eksikliği olanlar hemen tamamlasınlar, denetlemelerimiz sık sık devam edecek, hem kendinizin hem de çocuklarımızın can güvenliğini asla riske atma hakkımız yoktur." dedi.

Şehir içindeki en büyük sıkıntının, öğrencilerin yaya geçidinin gerisinde indirilmesi ve öğrencinin aracın önünden devam etmesidir, diyen Bozlak, "Çocuklar, bunları bilmeyebilir, kurallara uymayıp hızlı giden araçlar var, asla çocuklarımızın can güvenliğini tesadüfe bırakamayız. Çocukları mutlaka yerinde indireceksiniz, aman gider diye uzakta bırakamazsınız. Servislerde müzik sistemi açılmayacak diye yazıyor, çocuklar istese bile siz müzik açmayacaksınız. Emniyet kemerlerine dikkat edeceksiniz, araç içi kamera sistemi mutlaka olacak." ifadelerinde bulundu.

Bozlak, konuşmasının sonunda araç plakaları ve yetki belgeleri konusunda da bilgilendirmede bulunup, salondaki sürücülerden gelen konuyla ilgili soruları da yanıtladı.


 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2019, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115