Boyabat'ta Kanlıca Mantarını Satan da Alan da Memnun Değil (VİDEOLU)

Boyabat'ta Kanlıca Mantarını Satan da Alan da Memnun Değil (VİDEOLU)

Boyabat'ta her yıl Eylül ayında çıkmaya başlayan kanlıca mantarı, mevsimin kurak gitmesi nedeniyle Ekim ayında da dağlarda bulunamıyor. Çok az bulunan mantarı 20 liraya satan da memnun değil, alan da memnun değil. 

Boyabat ilçesinde her yıl Eylül ayında çıkmaya başlayan kanlıca mantarı mevsimim kurak gitmesi dolayısıyla Ekim ayı gelmesine rağmen bulunamayınca mantar toplayarak geçimini sağlayan vatandaşlar, Taşköprü, Kargı ve Gerze ilçelerinin dağlarına giderek kısmetlerini arıyorlar.

Boyabat Köy Pazarında topladıkları mantarları satan ve alan vatandaşlarla konuştuk. Her iki taraf ta alışverişten memnun değiller. Satıcı vatandaşlar sabah gün ağarmadan 04-05 saatlerinde yola çıkıp gidiş dönüş 100-150 km yol gittiklerini, dağ taş gezip 3-5 kilo mantarı zor bulduklarını ifade ederken "Bırakın para kazanmayı aracımızın yakıtını bile çıkaramıyoruz. Vatandaş, kanlıca mantarının kilosuna 20 lira istediğimizde, çok görüyor 10 liraya 15 liraya alalım diyorlar. Bizi anlayışla karşılasınlar, emeğimize saygı duysunlar. Keşke 50 kilo mantar bulsakta 10 liradan versek. Allahımıza dua ediyoruz, yağmur yağsın mantar bollaşsın. Biz de para kazanalım, vatandaş ta ucuz mantar yesin" dediler.

Pazarda 20 liraya satılan kanlıca mantarı yok denecek kadar azken, halısaçağı, geyiksırası ve koçak mantarları da kilosu 5 liradan alıcı buluyor.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2019, 19:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115