Bakanlık Örnek Proje olarak Boyabat'ı seçti

Boyabat Gençlik Merkezinin "Sosyal Medyadan Sosyal Meydana" projesi bakanlık tarafından örnek proje seçildi.

Boyabat Gençlik Merkezinin 2018 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne sunup onay alarak Boyabat'ta da uyguladığı "Sosyal Medyadan Sosyal Meydana" projesi bakanlık tarafından örnek proje seçildi.

Bakanlık tarafından örnek proje seçilen "Sosyal Medyadan Sosyal Meydana" projesi bakanlık talimatıyla yılda 4 kez olmak üzere 81 ilde uygulama kararı alınarak 06.10.2019 Pazar günü eş zamanlı olarak tüm gençlik merkezlerinde "çevre temizliğine" dikkat çekmek amacıyla uygulamaya konuldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün uygulamaya koyduğu "Sosyal Medyadan Sosyal Meydana" projesi kapsamında Boyabat Gençlik Merkezi üyesi gençler tarafından ilçe merkezi ve çevresinde çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi.

İlçenin Kalebağı mesire alanı çevresi ile Okullar Caddesi çevresinde bir araya gelen Gençlik Merkezinin gönüllü üyeleri çevreye duyarlılık göstererek çöp toplama etkinliği gerçekleştirdiler.

Boyabat Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu, basına yaptığı açıklamada "Gençlerimiz çevre duyarlılığı noktasında takdir edilecek bir çalışma içerisindeler. Kamp lideri kızımız da gençlere ablalık yaparak hem örnek oluyor hem de yönlendiriyor. Gençlerimiz bu memleketin umudu. Bu gün kü çalışmalarında da büyüklerine sözlü olarak değil de uygulamalı olarak 'lütfen çevremizi kirletmeyelim, temiz tutalım' diyorlar. Gençlerimizle gurur duyuyoruz.

Maalesef ki bize emanet edilen bu güzel çevremize duyarlı olamıyoruz. Duyarsız vatandaşlarımız cam şişe, pet şişe, ellerinde ne varsa ormana savuruyorlar. Ama duyarlı bir gençliğimiz var. Büyüklerinin kirlettiği bu güzel mekanları, temizlemek için gayret sarf ediyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum."
ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun



 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115