Boyabat Belediyesinden Zeka ve Akıl Oyunları Sergisi 

Boyabat Belediyesinden Zeka ve Akıl Oyunları Sergisi 

Boyabat Belediyesi tarafından düzenlenen "Boyabat 2. Zeka Geliştirici Ahşap Akıl ve Strateji Oyunları El Sanatları Sergisi" açıldı.

Boyabat Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kültür Bakanlığı destekli "Boyabat 2. Zeka Geliştirici Ahşap Akıl ve Strateji Oyunları El Sanatları Sergisi" İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkan Vekili Mustafa Sönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer ilgililerin katılımıyla açıldı.

Dört gün süreyle 09.00 ile 17.30 saatleri arasında açık kalacak sergide; mangala, beşli küp, yapı blokları gibi 32 çeşit zekayı geliştirici oyun materyalleri bulunuyor. Sergi Boyabat'taki okulların öğretmen ve öğrencileri tarafından ziyaret edilip sergideki görevliler tarafından oyunların nasıl oynandığı hakkında uygulamalı olarak bilgilendirme yapılıyor.

Kaymakam Aksoy, sergideki oyun masalarını ziyaret edip oyunlar hakkında bilgi alıp oyun oynayan çocuklarla sohbet etti.

Aksoy, sergiyi değerlendirirken sergide anaokulundan 90 yaşına kadar insanların oynayacağı oyunların olduğunu belirterek tüm Boyabat halkını sergiye davet etti. Aksoy,"Oyunların hepsi ahşap, organik. çocukların birkaç hamle sonrasını düşünebilme yetenekleri, mental gelişimleri, analitik düşünme, yorumlama konusunda kendilerini geliştirebilmeleri açısından güzel bir etkinlik olduğunu görüyor ve düşünüyoruz.

Belediyemiz öğrencilerimiz için böyle bir etkinlik düzenledi. Biz de tüm öğrencilerimizi, velilerimizi buraya bekliyor, bu fırsattan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz."
ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şefik Çakıcı,sosyal medyada yaptığı açıklamada "Çocuk denildiği zaman akla gelen ilk şey, oyun kültürü ve oyuncak. Bizde çocuklarımızı hem eğitici hem de sağlıklı ahşap akıl oyunlarıyla buluşturmaya devam ediyoruz. Açmış olduğumuz sergi ile çocuklarımızı sanal hayatın olumsuzluklarından kurtararak sosyal hayat içerisinde var olmalarını hedefliyoruz.

Sergide yer alan oyunlar çocuklarımızın yalnızca yeteneklerini geliştirmekle kalmıyor, kötü alışkanlıklar edinmelerine de engel oluyor. Ayrıca bu etkinlik sadece çocuklar için değil aynı zamanda yetişkinlerimiz içinde çok faydalı. Bu tip kültürel etkinliklerimiz devam edecektir"
dedi.

Mahmut Coşkun


 


 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2019, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138