BOSNALI HEYET TAVŞANLI'DA AĞIRLANDI

Yayın: 24 Mart 2017 - Cuma - Güncelleme: 24.03.2017 11:10:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3551 okunma
Google News

2011 yılında Tavşanlı'da imzalanan protokolle kardeş şehrimiz olan Bosna Hersek'in Doğu Doboj kentinin Belediye Başkanı Kemal Bratiç, Başkan Yardımcısı Damir Sasiç ve meclis üyesi İzzet Hodziç'i ilçemizde ağırladık. 
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler tarafından karşılanan heyet ile Göbel Kaplıcalarında kahvaltılı toplantı düzenlendi. Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Belediye Meclis Üyeleri, eski Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ekiz ve birim amirlerinin katıldığı toplantıda Başkan Mustafa Güler, Doboj Belediye Başkanı Kemal Bratiç'e sürpriz yaparak savaş mağdurlarının rehabilite edildiği Emmaus Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yeni tesisler kazandırılması için 135 bin TL maddi destek sundu. Başkan Güler "Kardeş şehrimiz Doboj'un belediye başkanı Kemal kardeşimi ve heyetini ilçemizde ağırlamaktan son derece memnun olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bosna ziyaretlerimizde sünnet şölenleri ve 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda ecdadımızın bize emaneti olan kardeşlerimizin yanında olduk. Son ziyaretimizde savaş mağduru kardeşlerimizin tedavi gördüğü Emmaus'ta bir proje hazırlandığı ve yaşlılarla gençlerin ayrı tesislere alınmasını ön gören, bungalov tarzı yapılardan birinin belediyemiz tarafından üstlenilmesi istenmişti. Bizde bu anlamda meclis kararımızı alarak gerekli meblağı kendilerine aktardık. Belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu arada Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile bölgeye 1 milyon dolara mal olacak bir köprü yapılması içinde öncü olduk. Bu konudaki görüşmelerimiz devam ediyor" dedi
Doğu Doboj Belediye Başkanı Kemal Bratiç ise Tavşanlı halkının kendilerine verdiği desteğe her zaman minnettar olduklarını ifade ederek belediyecilik konusunda Başkan Mustafa Güler'den ders aldıklarını, çözemedikleri konuları kendisine danışarak tecrübe kazandıklarını söyledi. Kemal Bratiç "Tavşanlı Belediyesi'nin bizlere göstermiş olduğu yakınlık ve samimiyet Bosna halkının da dikkatini çekmekte, vatandaşlarımızın taktirini toplamaktadır. Özellikle 15 Temmuz sürecinde Türkiye halkının tüm dünyaya demokrasi dersi vermiş olmasından dolayı da sizleri tebrik ediyorum. Bizim içinde çok güzel bir örnek oldu. İki şehir arasındaki dostluk köprüsünü güçlendirmek istiyoruz. Bu bağlamda Mustafa ağabeyimi, kaymakamımızı ve Milletvekilimizi Bosna'ya davet ediyorum. Emmaus için yapılan yardım içinde Tavşanlı halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu
Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara ve Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu'nun konuşmalarının ardından heyetler birbirlerine günün anısına hediyeler takdim etti. Doğu Doboj heyeti 23 Mart Perşembe günü Antalya'da düzenlenecek 7. Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı'na katılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.