´Bosna Kasabı´ Karadzic´in temyiz kararı açıklandı

Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadzic´in temyiz davasında karar açıklandı.

GÜNCEL 20.03.2019 17:23:10 0
´Bosna Kasabı´ Karadzic´in temyiz kararı açıklandı

 

Temyiz davasını gören Uluslararası Ceza Mahkemeleri Mekanizması Temyiz Konseyi, Bosnalı Sırp lider Karadzic´in 40 yıllık hapis cezasını müebbet hapse çevirdi.

Birleşmiş Milletler´in (BM) kurduğu Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi´nde 24 Mart 2016 tarihli kararla soykırım dahil 10 ayrı suçtan 40 yıl hapis cezasına çarptırılan 'Bosna Kasabı' lakaplı Radovan Karadzic´in temyiz davası görüldü.

17 Aralık 1992 tarihi itibariyle Bosna Hersek´teki Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Bosnalı Sırp ordusunun başkomutanı olan Karadzic, savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçların yanı sıra 8 binden fazla Müslümanın katledildiği Srebrenitsa soykırımındaki rolü vesilesiyle de suçlu bulunmuştu.

Karadzic´in temyiz davası kararını Bosna Hersek´ten Lahey´e gelen çok sayıda şehit yakını ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi takip ediyor. Karar, Bosna Hersek´in başkenti Saraybosna´da da tarihi kütüphane binası ve Belediye Sarayı Viyeçnitsa´da vatandaşlar tarafından takip ediliyor.

Lahey´de Sırbistan bayrağıyla provokasyon

Lahey´de şehit yakınlarının Karadzic´e ilişkin nihai kararı bekledikleri bölgede Sırp bayrağı taşıyan bir aktivistin provokatif eylemi gerginlik oluşturdu. 'Karadzic´e özgürlük' yazılı pankart ve Sırbistan bayrağı taşıyan şahsın provokasyonu Boşnak sivil toplum temsilcilerinin müdahalesiyle engellendi. 


Salı 28.8 ° / 7.2 °
Çarşamba 29.2 ° / 12.9 °
Perşembe 25.9 ° / 8.4 °