Bosna Hersek'e Türk teknik adam!

05.12.2019 - 15:54 | Son Güncellenme: 05.12.2019 - 15:59

Bosna Hersek'e Türk teknik adam!

Bursaspor’un Eski Teknik Direktörü Adnan Örnek, futbolun gündemine yönelik özel açıklamalar yaptı. Robert Prosinecki ile yolların ayrılmasının ardından adı Bosna Hersek Milli Takımı ile anılan Örnek, kariyeriyle ilgili konuştu. Adnan Örnek, Bosna Hersek’in başına mı geçiyor? İşte bu soru Radyospor’da yanıt buldu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Adnan Örnek’in açıklamaları şu şekilde:

Adnan Örnek, Türkiye Ligi’nin kalitesi için ne düşünüyor?

Ligin kalitesinin iyi olduğunu söylemek zor. 9-10 tane yabancı oyuncu görüyoruz takımlarda. Milli Takım’da kadroyu oluşturan oyuncular ise yurt dışında oynayan oyuncular. Kulüplerimiz borç içinde yüzüyor. Takımlarımız Avrupa’dan elenmeye başladı. Bu durum da aslında ligimizin kalitesini ortaya koyuyor.

Adnan Örnek: ”Yerli teknik adamlar yurt dışında şans bulmalı”

Yerli teknik adamlar elbette yurt dışında şans bulmalı. Hollanda, Almanya, İtalya, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan… Dünyadaki ülkelere teknik adam ihraç ediyorlar. Ben de Hırvatistan ve Bosna Hersek’te çalıştım. Avrupa’da çalışan Türk antrenör sayısı çok az. Şenol Güneş, Fatih Terim, Tayfun Korkut gibi isimler elbette var ama bir elin parmaklarını geçmiyor.

Adnan Örnek, Bosna Hersek’in başına mı geçecek?

Bosna ve Sırbistan medyası benim Bosna Hersek Milli Takımı için listede olduğumu yazdı. Bu doğru. Ben oraları biliyorum. Bu açıdan iddialar da gündeme geliyor. Bosna Hersek için doğru, adaylardan biri olarak görünüyorum. Prosinecki ile yollarını ayırdılar. Yeni teknik adamlar için karar verecekler. Safet Susiç, Türkiye’de çalışıyorsa, Adnan Örnek ya da bir yerli teknik adam neden oralarda çalışmasın? Bunlar bence gerçekler.

Adnan Örnek: ”Adımızın Bosna Hersek ile anılması sevindirici”

Türkiye’deki piyasa aslında daraldı. Bir teknik direktörlük sıkıntısı var liglerde. Bir çıkış yolunu bulmak lazım. Bu da bence teknik adam ihracından geçiyor. Adımızın Bosna Hersek ile geçmesi elbette beni de mutlu etti. Hakkımıza hayırlı olsun. Türk teknik adamların Avrupa’da görev yapması bence önemli.

Genç oyuncuların oynatılması konusu…

Bosna’da tabi yabancı kontenjanı var. En az 3 tane 21 yaş altı futbolcu oynatma durumu söz konusu. Takımların çoğu gerçekten genç oyunculara şans veriyor. Bizde Emre Demir çok konuşuluyor. U14 Milli Takımı’na kendisini ilk alan antrenör benim. Oralarda o kadar çok genç isimler oynuyor ki. Ayrıca oralarda oynadıktan sonra La Liga’ya Premier Lig’e transfer yapıyorlar. Benim de genç oyuncular oynatmam önemli kazanç oldu tabi ki.

Adnan Örnek: ”Emre Demir’i 12 yaşındayken 14 yaş takımına çağırdık”

Emre Demir kaliteli bir futbolcu. 12 yaşındayken kendisini 14 yaş takımına çağırdık. Yetenekli bir oyuncu. Algıları açık ve kültürlü bir oyuncu. Ne vermek istiyorsanız hemen kavrayabiliyor. Gelişime çok açık bir oyuncu olduğu için, İspanya Ligi’nden takımların ilgi duyması bence çok doğal.

Senin için hazırladığımız haberler